lordtomcio Napisano 17 Maja 2011 Zgłoś Napisano 17 Maja 2011 Witam wszystkich ! Mam pewien pomysł i chcę go przedstawic. Wiem, iż mam małe szanse żeby sie to udało ale spróbuje. A więc: Każdy z nas oglądał film ,,Zielona Karta" z 2002 roku. i Wpadłem na pomysł jak polska będzie brac udział w DV 2013 lub 2014 to może byśmy nakręcili film np. Zielona Karta 2013 wiem że zaraz będą napisane posty itp że głupi pomysł ale jeszcze napisze co by trzeba było miec ile pieniędzy i jak je zdobryc i reszte. (ps. nie mam c z kresa na komputerze bo się sterowniki ATI włączają. 1. Dlaczego teraz piszę ? - ponieważ trzeba by było zrobic zbiórkę pieniędzy (wpłata na konto -dowolna kwota) 2. Jak znaleśc ludzi ? - Jak odbędzie sie DV 2013 lub 2014 i polska będzie brała udział to trzeba będzie stanąc w konsulacie pod Krakowem i Warszawą lub z innych źródeł dowiedziec się kto wygrał i by zgodził się. 3. Dlaczego ktoś się ma zgodzic ? - No właśnie pewnie za darmo nikt się nie zgodzi... Dlatego by była potrzebna zbiórka pieniędzy (na bilet to dla ludzi nie uzbieramy ale może jakiś sponsor się znajdzie) 4. A co ze sprzętem i montażem ? - Sprzęt nie musi byc najlepszy wystarczy kamera FULL HD - dobrej jakości (można pożyczyc) montaż - i tutaj właśnie można by było kogoś z forum lub sam ja (znam się dlatego piszę) albo kogoś zatrudnic. 5. Jak sobie to wyobrażam ? - No więc jak w Zielona Karta z 2002 - nagrywamy (na 1 lub 2 kamery) ludzi przed (pare miesięcy) w trakcie wylotu i oczywiście na miejscu (sprawa najtrudniejsza) 6. Prawa autorskie ? - Prawa autorskie będą należały bo usa.info.pl (napis w prawym górnym rogu) - za zgodą bohaterów (pisemnie) 7 W sumie ile zł ? - zależy jak długo będziemy kręcic i czy będzie do dyspozycji kamera czy trzeba pożyczac (kupic) Zbiórka pieniędzy i sponsorzy (baner na napisach koncowych) około 2-3 tyś dla rodziny (mniej ? więcej ?) -montaż (zależy kto ? - ja za darmo inni - 1000zł ? mniej ? więcej ?) -kamera i tutaj pojawia się pytanie czy my - użytkownicy z forum czy profesionaliści (dodatkowe koszty) -przelot kamerzysty do USA - wiza (musi miec albo dostac i jaka ?) - bilet (jak wiadomo w 2 strony) 8. Winosek - ludzie będą wiedzieli jak jest w dzisiejszych czasach - może jakaś telewizja się nami zainteresuje. UWAGA : Wszystkie odpowiedzi proszę pisac kultularnie i punktami np. 7. wiza turystyczna lub normalcie - Kiepsi pomysł - i tak nie wyjdzie Dziękuję.
sly6 Napisano 17 Maja 2011 Zgłoś Napisano 17 Maja 2011 odp na 2 pytanie mozesz w Krakowie takie cos robic ale nic nie wyjdzie,poniewaz to Warszawa wydaje wizy na pobyt staly.
lordtomcio Napisano 17 Maja 2011 Autor Zgłoś Napisano 17 Maja 2011 To więc musiały by byc dodatkowe koszty... Mam pytanie - Jak wam się widzi ten pomysł ? szczerze
sveg Napisano 17 Maja 2011 Zgłoś Napisano 17 Maja 2011 ja mam takie pytanie: czy warto? no i po co? żeby ludzie wiedzieli jak to jest naprawdę z tym procesem loterii? no ale od 2002 to przecież wiele się nie zmieniło - tacy sami ludzie będą praktycznie się zgłaszać. wg mnie z tych powodów nie znajdziesz chętnych do pomocy w realizacji projektu, bo temat już przerobiony jest... No i dlaczego chcesz płacić tym ludziom? w Polsce się nie płaci ludziom za występowanie - oni jeszcze będą wdzięczni, że przed wszystkimi sąsiadami się pokażą przed kamerami W każdym razie można pytać po kolei i znaleźć tych co za darmo się zgodzą.
dareknow0 Napisano 17 Maja 2011 Zgłoś Napisano 17 Maja 2011 Pomysł jest dobry ale nie wiem czy dojdzie do skutku.Film "zielona karta " nakręcany był z tego co pamiętam przez telewizję publiczną a następnie wielokrotnie emitowany.Która poważna telewizja wyemituje serial nakręcony amatorsko ? Moim zdaniem musi być do tego jednak profesjonalny sprzęt i zespół ludzi którzy na tym się znają .Koszty będą bardzo wysokie bo nakręcenie jednego odcinka nie ma sensu ,należałoby nakręcić cały serial przynajmniej około 10 odcinków. Ogólnie jestem za ale mam obawy,że ten pomysł nie wypali.Życzę powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.