Layila Napisano 22 Maja 2011 Zgłoś Napisano 22 Maja 2011 Witajcie! Mam taki o to problem: do tej pory jezdzilam na polskim prawie jazdy (stany NJ i NY) jako turystka, w kwietniu wystapilam o zmiane statusu i otrzymalam I-797, na poczatku maja wygaslo moje I-94 (6 m-cy od daty przylotu). Pytanie - czy oczekujac na zmiane statusu nadal moge jezdzic na polskim prawie jazdy? Wiem, ze jako turystke obejmowala mnie konwencja wiedenska z 1949, ktora zezwala na legalne "uzywanie' krajowego prawa jazdy przez rok od daty przybycia. Jednak w konwencji uzyto okreslenia "visitors" - czy jako osoba oczekujaca na zmiane statusu nadal zaliczam sie do tej grupy?
sly6 Napisano 22 Maja 2011 Zgłoś Napisano 22 Maja 2011 a moze zrobisz sobie prawo jazdy stanowe?jesli bedziesz mogla tam zrobic gdzie jestes-mieszkasz
Layila Napisano 31 Maja 2011 Autor Zgłoś Napisano 31 Maja 2011 Oczywiscie, ze zrobie - o ile tylko dostane zmiane statusu. Pytanie - co z moim polskim prawem jazdy w okresie oczekiwania na zmiane statusu?
sly6 Napisano 31 Maja 2011 Zgłoś Napisano 31 Maja 2011 a chociaz bylas w urzedzie aby sie dowiedzec ze jak masz sam ten dokument to cos wyjdzie z prawem jazdy ..zobacz tez na stronach urzedu komunikacji jak moze byc z nowym prawem jazdy.
Layila Napisano 4 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2011 Bylam. Mam za malo punktow, zeby teraz zrobic amerykanskie prawo jazdy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.