Layila Posted May 22, 2011 Report Posted May 22, 2011 Witajcie! Mam taki o to problem: do tej pory jezdzilam na polskim prawie jazdy (stany NJ i NY) jako turystka, w kwietniu wystapilam o zmiane statusu i otrzymalam I-797, na poczatku maja wygaslo moje I-94 (6 m-cy od daty przylotu). Pytanie - czy oczekujac na zmiane statusu nadal moge jezdzic na polskim prawie jazdy? Wiem, ze jako turystke obejmowala mnie konwencja wiedenska z 1949, ktora zezwala na legalne "uzywanie' krajowego prawa jazdy przez rok od daty przybycia. Jednak w konwencji uzyto okreslenia "visitors" - czy jako osoba oczekujaca na zmiane statusu nadal zaliczam sie do tej grupy?
sly6 Posted May 22, 2011 Report Posted May 22, 2011 a moze zrobisz sobie prawo jazdy stanowe?jesli bedziesz mogla tam zrobic gdzie jestes-mieszkasz
Layila Posted May 31, 2011 Author Report Posted May 31, 2011 Oczywiscie, ze zrobie - o ile tylko dostane zmiane statusu. Pytanie - co z moim polskim prawem jazdy w okresie oczekiwania na zmiane statusu?
sly6 Posted May 31, 2011 Report Posted May 31, 2011 a chociaz bylas w urzedzie aby sie dowiedzec ze jak masz sam ten dokument to cos wyjdzie z prawem jazdy ..zobacz tez na stronach urzedu komunikacji jak moze byc z nowym prawem jazdy.
Layila Posted June 4, 2011 Author Report Posted June 4, 2011 Bylam. Mam za malo punktow, zeby teraz zrobic amerykanskie prawo jazdy.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.