Skocz do zawartości

Air France - Kto Leciał?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

tak, mam jeden bilet, do Paryża przylatuję wieczorem, kolejny lot rano, więc mam rezerwację hotelu.

Też sobie myślę,że przy "layover" nie powinno być problemu z bagażami, ale w zeszłym roku, odwołali nam lot, przebukowali na inny, poźniej przesiadka i bagaże do domu docierały pojedynczo przez kolejne trzy dni:( szczęśliwie dotarły /jedna z trzech walizek była otwierana przez tamtejsze security, zostawili w walizce stosowne info/, tylko,ze tu czekaliśmy na bagaże w domu, więc nie było problemu, tu sytuacja jest troche inna..., ale chyba przestane sie zastanawiac na zapas:)

Napisano

W Twojej sytuacji (masz nockę podczas przesiadki) masz dwa wyjścia: możesz odprawić bagaż od razu do miejsca przeznaczenia lub odebrać go podczas przesiadki w Paryżu.

To jest Twój wybór, musisz tylko poinformować w check in w WAW jaką opcję wybierasz.

Co do opinii na temat Air France to nie martw się - od kilku lat z nimi latamy za "wielką kałużę" i nigdy nie mogliśmy narzekać (tfu, tfu żeby nie zapeszyć - za 1,5 tygodnia lecimy do Miami).

Ostatnim razem dostaliśmy nawet upgrade do biznes klasy, fajnie było :(

Jest jakaś swoista moda żeby "nawalać" na Air France (chyba wiąże się to z tym, że malo kto lubi Francuzów), ale jak przychodzi co do czego to okazuje się, że cena robi swoje i nawet najwięksi krytycy znowu lecą z AF.

Fakt, personel pokładowy jest dość wyniosły, ale to juz chyba cecha narodowa.

Z drugiej strony personel w LOT jest nie tylko wyniosły, ale jeszcze leniwy i nierzadko arogancki...

• 2 tygodnie później...
Napisano

widzę,że "mój" samolot wczoraj wyleciał ponad 2 godziny później:( przedwczoraj prawie 2godziny później:(

czy opóźnienia w wylotach za ocean to standard?, czy jest to związane ze strajkami?

• 1 miesiąc później...
Napisano

witam, już wróciłam:)

Dane na stronie uzupełniłam, ale odprawiałam się już na lotnisku, bagaże poleciały i doleciały w komplecie od razu na miejsce.

Wszystko było super i nie mogę narzekać na AF.

Małe opóźnienie tam i jeszcze mniejsze z powrotem, jedynie samolot do Polski z Paryża miał chyba z 1,5 godziny opóźnienia, ale dla nas to nie był problem, bo zdążyliśmy i nawet wszystkie bagaże dotarły z nami:)

Obsługa też bardzo w porządku i o ile o jedzeniu w samolocie trudno powiedzieć,że smaczne, to było więcej niż jadalne:)

Leciałam Airbusem A380 na górnym pokładzie, super, polecam górny pokład pierwsze miejsca za klasą biznes, jakoś chłodniej i przestronniej niż na dole, takie przynajmniej moje wrażenie z krótkiego spaceru po samolocie:)

Jeszcze jedna atrakcja na monitorach można obserwować start ,lądowanie i cały lot(!), samolot ma zamontowane kamerki i wrażenia z lądowania, które zawsze pełne emocji, tu wzmocnione jeszcze przez obraz wbijają w fotel:)

Także jeśli o mnie chodzi Air France mnie nie zawiodło:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...