rubia Napisano 9 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2011 tak, mam jeden bilet, do Paryża przylatuję wieczorem, kolejny lot rano, więc mam rezerwację hotelu. Też sobie myślę,że przy "layover" nie powinno być problemu z bagażami, ale w zeszłym roku, odwołali nam lot, przebukowali na inny, poźniej przesiadka i bagaże do domu docierały pojedynczo przez kolejne trzy dni:( szczęśliwie dotarły /jedna z trzech walizek była otwierana przez tamtejsze security, zostawili w walizce stosowne info/, tylko,ze tu czekaliśmy na bagaże w domu, więc nie było problemu, tu sytuacja jest troche inna..., ale chyba przestane sie zastanawiac na zapas:)
grodek Napisano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2011 W Twojej sytuacji (masz nockę podczas przesiadki) masz dwa wyjścia: możesz odprawić bagaż od razu do miejsca przeznaczenia lub odebrać go podczas przesiadki w Paryżu. To jest Twój wybór, musisz tylko poinformować w check in w WAW jaką opcję wybierasz. Co do opinii na temat Air France to nie martw się - od kilku lat z nimi latamy za "wielką kałużę" i nigdy nie mogliśmy narzekać (tfu, tfu żeby nie zapeszyć - za 1,5 tygodnia lecimy do Miami). Ostatnim razem dostaliśmy nawet upgrade do biznes klasy, fajnie było Jest jakaś swoista moda żeby "nawalać" na Air France (chyba wiąże się to z tym, że malo kto lubi Francuzów), ale jak przychodzi co do czego to okazuje się, że cena robi swoje i nawet najwięksi krytycy znowu lecą z AF. Fakt, personel pokładowy jest dość wyniosły, ale to juz chyba cecha narodowa. Z drugiej strony personel w LOT jest nie tylko wyniosły, ale jeszcze leniwy i nierzadko arogancki...
Joanna30 Napisano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2011 Ja akurat do personelu pokładowego nic nie miałam
rubia Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 widzę,że "mój" samolot wczoraj wyleciał ponad 2 godziny później:( przedwczoraj prawie 2godziny później:( czy opóźnienia w wylotach za ocean to standard?, czy jest to związane ze strajkami?
Joanna30 Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 Ja wracałam z USA przez CDG i miałam prawie godzinne opóźnienie w locie z Paryża do Warszawy, a wtedy żadnych strajków nie było.
rubia Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2011 witam, już wróciłam:) Dane na stronie uzupełniłam, ale odprawiałam się już na lotnisku, bagaże poleciały i doleciały w komplecie od razu na miejsce. Wszystko było super i nie mogę narzekać na AF. Małe opóźnienie tam i jeszcze mniejsze z powrotem, jedynie samolot do Polski z Paryża miał chyba z 1,5 godziny opóźnienia, ale dla nas to nie był problem, bo zdążyliśmy i nawet wszystkie bagaże dotarły z nami:) Obsługa też bardzo w porządku i o ile o jedzeniu w samolocie trudno powiedzieć,że smaczne, to było więcej niż jadalne:) Leciałam Airbusem A380 na górnym pokładzie, super, polecam górny pokład pierwsze miejsca za klasą biznes, jakoś chłodniej i przestronniej niż na dole, takie przynajmniej moje wrażenie z krótkiego spaceru po samolocie:) Jeszcze jedna atrakcja na monitorach można obserwować start ,lądowanie i cały lot(!), samolot ma zamontowane kamerki i wrażenia z lądowania, które zawsze pełne emocji, tu wzmocnione jeszcze przez obraz wbijają w fotel:) Także jeśli o mnie chodzi Air France mnie nie zawiodło:)
sly6 Napisano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2011 faktycznie nie zle to zrobili z tymi kamerami
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.