Skocz do zawartości

Ponownie O Wize Po Skonczonej 5-letniej.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich ponownie :)

Na wstepie chce podziekowac wszystkim osobom ktore pomagaly mi w 2009 roku odpowiadajac na moje dziwne i normalne pytania przed staraniem sie o wize i po jej otrzymaniu a przed wylotem :)

W skrócie moja sytuacja: wize otrzymalem w 2009 na 5 lat (do 2014), w 2010 byłem na Summer Break u rodziny na okres 3 miesiecy (czerwiec-sierpien) [pobyt wbity na 5 miesiecy], caly pobyt zgodnie z planem .. ani godziny minuty sekundy nie bylem tam dluzej jak przedstawilem w dokumentach. Kolejny wyjazd planuje na 2012 w wakacje, jeszcze nie wiem czy na 2 lub 3 miesiace. Kiedy nastepny wyjazd .. to zalezy od sytuacji jaka bedzie albo w 2013 i 2014 albo tylko w 2014.

Zmierzam do tego, iz mam teraz 18 lat, w czasie kiedy wiza bedzie mi sie konczyla bede mial 21 i bedzie to juz rok po skonczeniu szkoły (na razie nie mam w planach studiowac). Po skonczeniu sie mojej 5-letniej wizy chcialbym sie starać o nowo.

Czy jak pojde starac sie o nowo wize w wieku 21 lat bez stałego zatrudnienia (choc mysle ze tak raczej nie bedzie :)) ale w zalozeniu jakby tak było, to jakie mam szanse na dostanie wizy z faktem ze wczesniej za pierwszym razem otrzymałem wize na 5 lat i w ciagu tej wizy bylem ze 3 razy w stanach i nie naduzywałem tej wizy w zaden sposob moze mi jakos pomoc.

Czy najlepiej bedzie gdy pojde sie starac o wize gdy bede mial stale zatrudnienie. Bo wiem ze aby dostac wize trzeba miec "silne" podstawy ze mam do po co wrocic do polski a fakt ze cala moja rodzina jest w polsce pewnie w niczym nie pomoze.

Czekam na wasze odpowiedzi :)

Napisano

a ty wierzysz w to ze do 2014 bedzie ruch bezwizowy w polsce ? :) hehe mozliwe ale malo prawdopodobne :) o tej opcji tez myslalem .. ale jest niepewna :) dlatego napisalem tego posta :)

a wiesz .. dawno nie bylem i nie wszystko jeszcze moze sie zgadzac ... juz poprawiam :)

Napisano

Ja myślę, że to jeszcze za wcześnie, żeby się martwić, czy kiedyś tam dostanie się wizę :)

Poczekaj, aż nadejdzie ten czas, zobaczysz, w jakiej będziesz sytuacji i wtedy będziesz się zastanawiał, jakie są Twoje szanse. Na razie ciesz się tą wizą, którą masz :)

Napisano

dziekuje za podmiane linkow :)

a co do ruchu bezwizowego to pozyjemy zobaczymy,,narazie masz wazna wize i korzystaj z tego ,bedziemy sie martwic w 2014 roku.

ps jak juz jestes na forum to mam propozycje ..My Ci tutaj pomozemy jak zwykle ale jesli mozesz to napisz jak bylo z podroza do USA,na granicy.jak dana linia lotnicza,te wiadomosci przydadza sie innym osobom :)

mozesz zalozyc nowy temat o tym :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...