anulka1980 Napisano 30 Maja 2011 Zgłoś Napisano 30 Maja 2011 Witam, slyszalam ze przy pobycie turystycznym powyżej 120 dni w usa, placi sie jakieś podatki (wyjazd czysto turystyczny do córki). Ale jaki podatek, od czego? Rozliczam sie w Polsce. W internecie nie znalazlam takich informacji. Czy ktoś slyszal o takim obowiazku? Dziękuje za pomoc.
Joanna30 Napisano 30 Maja 2011 Zgłoś Napisano 30 Maja 2011 Ale jaki podatek, od czego? Bardzo dobre pytanie. Może zapytaj tych, od których usłyszałaś taką informację A tak na serio, to przecież pobyt turystyczny jest pobytem turystycznym, nie zarobkowym. To nie rozumiem, jakie podatki trzeba by było płacić.
tapeta999 Napisano 30 Maja 2011 Zgłoś Napisano 30 Maja 2011 No bo jak się jedzie turystycznie i pracuje się na lewo to może trzeba płacić podatki
sly6 Napisano 30 Maja 2011 Zgłoś Napisano 30 Maja 2011 jesli sie placi podatki to sa one w uslugach,produktach
Gucio Napisano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2011 Bardzo dobre pytanie.Może zapytaj tych, od których usłyszałaś taką informację A tak na serio, to przecież pobyt turystyczny jest pobytem turystycznym, nie zarobkowym. To nie rozumiem, jakie podatki trzeba by było płacić. Tia to sie udaje ze sie ma legalny SSN i sie placi
Joanna30 Napisano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2011 Tia to sie udaje ze sie ma legalny SSN i sie placi Być może tak, nie wiem. Ja, jak jadę gdzieś turystycznie, to jestem turystką, a nie bawię się w przestępcę
sly6 Napisano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2011 Gucio my tutaj nie piszemy i pytanie nie jest o pobycie turystycznym i pracy na czarno a wyjazd turystyczny -bez pracy nielegalniej ..
Gucio Napisano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2011 No nie, no jak kumam o czym jest watek. Zadnych oplat podatkowych chyba ze za zakupione towary. Mozna sie tez popytac w duzych sklepach czy nie maja jakies oferty ze obnizaja albo redukuja VAT dla osob przebywajacych turystycznie. Macy's (no przynajmniej ten w NYC) tak robil.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.