Skocz do zawartości

Pytanie O Rozmowe Z Konsulem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. Chciałbym jechac do krakowa po wize turystyczna i wyjechac do usa zobaczyc jak to wszystko wyglada. Moj tata jest obywatelem usa a mama ma zielona karte i sa juz tam ponad 10 lat(tata 13 lat a mama 10 lat) ja nigdy nie bylem po wize i czego beda pytac na rozmowie i jaka jest szansa ze moge dostac wize. Obecnie pracuje w przemysle lotniczym i mam 29 lat.

Pozdrawiam

Napisano

Ciebie na pewno będą pytać o rodziców, czy nie planujesz do nich dołączyć :)

Bo musisz wpisać ich do wniosku o wizę, więc na pewno Cię o nich zapytają.

Ale - jak sam piszesz - tato jest obywatelem, mama ma zieloną kartę, więc są legalnie, czyli - teoretycznie - nie powinieneś mieć problemów.

A jaka jest szansa, że dostaniesz wizę - tego Ci nikt nie powie.

Staraj się i sam zobaczysz :)

Rodzice mają uregulowaną sytuację w USA, więc odpada Ci problem rodziny, która siedzi tam nielegalnie i stresu, że konsul pomyśli, że to samo chcesz zrobić :)

Napisano

Wydaje mi się że nie powinno przejść wszystko ok, pamiętaj tylko żeby mówić prawdę. Z legalnie przebywającymi rodzicami też nie powinno być problemu, zresztą jak by chciał tam być to ojciec by go sponsorował :)

Powodzenia i pozdrawiam

Napisano

Matix i tak tez moze powiedziec Konsul -wiele razy tak bylo na forum ze moze ktos poleciec ale na pobyt staly a wizy turystycznej dana osoba nie otrzyma teraz..

dlatego tez nie ma latwej odpowiedzi na to.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...