sly6 Napisano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2011 masz racje ze 1 z osob musi isc 1 po wize ale wtedy juz zalezy od Konsula czy w takie cos uwierzy ze Twoja siostra tam sie wybiera i cos podobnego masz z biletami do USA ..sa takie ze trzeba juz kupowac a sa takie ze sie czeka pare dni.
ela321 Napisano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2011 i ja już jestem od 10 godzin w Stanach rozmowa z imigracyjnym trwala chyba minute. Spytal tylko co robie w Polsce, ja odpowiedzialam ze studiuje a on: to juz nie masz egzaminow a ja ze nie, bo juz wszystkie zdalam. I wbil mi pobyt na 6 miesiecy. I zyczyl milego pobytu w Stanach. Takze nie ma sie co stresowac
mat.kaw Napisano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2011 i jak ela321 widzialas tam zeby zawracali kogos na lotnisku?
ela321 Napisano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2011 nie widzialam zeby kogos zawracali, wszyscy z tego samolotu ktorym lecialam przeszli
sly6 Napisano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2011 z tego samolotu mogli nikogo nie zawrocic ale z innych ?
mat.kaw Napisano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2011 sly6 mam wrazenie ze to firum ma na celu straszenie ludzi a nie pomaganie im, wszystko co Ty piszesz to czarne scenariusze, przegladam twoje posty i nie widze nic co moglo by napawać optymizmem druga osobe
pyśka Napisano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2011 sly6 mam wrazenie ze to firum ma na celu straszenie ludzi a nie pomaganie im, wszystko co Ty piszesz to czarne scenariusze, przegladam twoje posty i nie widze nic co moglo by napawać optymizmem druga osobe Każdy ma prawo do własnej interpretacji cudzych słów, ale zastanów się, gdzie jest różnica pomiędzy realistycznym podejściem do sprawy a pesymistycznym?? Czy jeśli ktoś mówi coś, czego nie chcesz usłyszeć to klasyfikujesz to jako brak optymizmu? Trzeba myśleć trzeźwo, a nie żyć w nierealnym wyimaginowanym świecie, w którym wszystko się udaje.
mat.kaw Napisano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2011 owszem mozna pisać swoje spostrzezenia ale nie caly czas to samo sly6 pisze ciagle wszystko w czarnych kolorach no bez jaj, chyba duzo wiecej osob jest tych co przechodzi bez problemy emigration, nie kazdy jest karany albo przesiedzial nielegalnie pare dni w usa itd.. niech uwzglednia tez te sprawy a nie
Joanna30 Napisano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2011 Oczywiście, że większość osób jeździ do Stanów bez problemów. Podobnie, jak większość osób starających się o wizę z tą wizą wychodzi. Ale to nie znaczy, że każdy kto przesiedział kiedyś wizę, albo złamał jej warunki, czy też ma tam kogoś nielegalnie, to przy każdym wlocie nie będzie miał żadnych problemów. Chyba więc lepiej wcześniej wiedzieć, co ewentualnie może się stać, niż ufać, że każde przewinienie zostanie zignorowane? No, chyba że ktoś wszystko 'zlewa' i ufa, że jakoś to będzie. A potem, przy którymś razie może się przejechać i wtedy jest wielki lament. Gdyby wszyscy ludzie wykorzystywali wizy zgodnie z ich przeznaczeniem, nie byłoby żadnych problemów. Ale tak nie jest.
sly6 Napisano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2011 mnie zycie nauczylo aby widziec pewne sprawy na czarno bo jak bedzie ok to ok..a jak bedzie zle to wtedy nie bedzie ze moglem cos innego zrobic ja znam swoje zycie i wiem na co moge liczyc,co zle zrobilem,co nie tak moze pujsc i nikt nie napisze mi tego ze moze byc ok lub tez zle.. ja wole byc przygotowanym na prawie wszystko a nie ze bedzie ok to sie latwo pisze-mowi ze bedzie ok,lec -nie martw sie nic ale gorzej jak sa pewne problemy na drodze ale wtedy nie bedzie ze moglem cos innego zrobic kolejna sprawa musi byc na forum-w zyciu ktos co widzi w czarnych sprawach ale nie po to aby kogos zdolowac ale aby pokazac ta inna sprawe jak moze byc fakt wcale nie musi byc bialo i fajnie tak jak jak czarno I zgadnij czy po Twoim pisaniu ze pisze na czarno ktos znow do mnie na pisze na pw o pomoc?oczywiscie ze tak,jak tutaj na forum a dlaczego bo widza ludzie we mnie kogos tez innego niz kogos kto pisze na czarno ps za duzo doznalem,doswiadczylem w swoim zyciu aby widziec wszystko na bialo-fajnie i pozytywnie a przeciez ludzie mieli bys uprzejmi-zyczliwi ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.