rubia Napisano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2011 zasugerowana czyimś wątkiem spojrzałam na moją rezerwację i widzę,ze moje drugie imię jest skrócone o dwie litery, generalnie na stronie przewoźnika widnieje wszędzie jedno imię, w paszporcie i na wizie mam dwa Jak to jest?
MATIX Napisano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2011 Mogą zrobić problem, chociaż ze skróconym imieniem nie koniecznie musi tak być, ale wszystko i tak zależy na lotnisku. Mieliśmy kiedyś taką sytuację, ale lot był z Polski do Szkocji, że mojego ojca bilet zamiast Bogusław było Bogdan, no i zaczęły się problemy, bilet nie był zamawiany przez nas tylko przez znajomych, a na mojego tatę mówili Bogdan więc tak wpisali... później poszliśmy do takiego okienka a tam babka zobaczyła, pogadaliśmy, powiedziała, że zmiana imienia to jakieś tam koszty wysokie (nie pamiętam ile) w każdym bądź razie taniej by wyszło kupić drugi bilet na chociażby następny lot. Jednak zadzwoniła do przewoźnika do siedziby, pogadała po angielsku, z tego co zrozumiałem wytłumaczyła że w Polsce na Bogusława w "zdrobnieniu" mówi się Bogdan i gadali aż w końcu mówi że się udało, i za tydzień z biletem powrotnym do Polski już nie było problemu Sorki za taką długą historię, trochę inna sytuacja ale może się komuś przydać żeby zawsze wpisywać pełne imię Pozdrawiam
rubia Napisano 3 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2011 no tak tylko,ze Bogusław i Bogdan to zupełnie dwa różne imiona, ale dobrze,że takie historie maja szcześliwe zakończenie:) u mnie jest to jakiś błąd systemowy, podejrzewam,że system rezerwacyjny ma określoną liczę znaków, a moje obydwa imiona są długie, więc wyszło jak wyszło...
rubia Napisano 3 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2011 dostałam info z linii lot., że system ma 24 miejsca,łącznie ze spacjami, więc obcina;) ja jestem tylko ciekawa, czy na bilecie są dwa, czy jedno imię?
MATIX Napisano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2011 no tak tylko,ze Bogusław i Bogdan to zupełnie dwa różne imiona, ale dobrze,że takie historie maja szcześliwe zakończenie:) u mnie jest to jakiś błąd systemowy, podejrzewam,że system rezerwacyjny ma określoną liczę znaków, a moje obydwa imiona są długie, więc wyszło jak wyszło... Tak tak, właśnie też o to chodziło, a że na mojego tatę tak mówią to tak wpisali Też się cieszyliśmy że zakończyło się pomyślnie Życzę powodzenia i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.