rubia Posted June 3, 2011 Report Posted June 3, 2011 zasugerowana czyimś wątkiem spojrzałam na moją rezerwację i widzę,ze moje drugie imię jest skrócone o dwie litery, generalnie na stronie przewoźnika widnieje wszędzie jedno imię, w paszporcie i na wizie mam dwa Jak to jest?
MATIX Posted June 3, 2011 Report Posted June 3, 2011 Mogą zrobić problem, chociaż ze skróconym imieniem nie koniecznie musi tak być, ale wszystko i tak zależy na lotnisku. Mieliśmy kiedyś taką sytuację, ale lot był z Polski do Szkocji, że mojego ojca bilet zamiast Bogusław było Bogdan, no i zaczęły się problemy, bilet nie był zamawiany przez nas tylko przez znajomych, a na mojego tatę mówili Bogdan więc tak wpisali... później poszliśmy do takiego okienka a tam babka zobaczyła, pogadaliśmy, powiedziała, że zmiana imienia to jakieś tam koszty wysokie (nie pamiętam ile) w każdym bądź razie taniej by wyszło kupić drugi bilet na chociażby następny lot. Jednak zadzwoniła do przewoźnika do siedziby, pogadała po angielsku, z tego co zrozumiałem wytłumaczyła że w Polsce na Bogusława w "zdrobnieniu" mówi się Bogdan i gadali aż w końcu mówi że się udało, i za tydzień z biletem powrotnym do Polski już nie było problemu Sorki za taką długą historię, trochę inna sytuacja ale może się komuś przydać żeby zawsze wpisywać pełne imię Pozdrawiam
rubia Posted June 3, 2011 Author Report Posted June 3, 2011 no tak tylko,ze Bogusław i Bogdan to zupełnie dwa różne imiona, ale dobrze,że takie historie maja szcześliwe zakończenie:) u mnie jest to jakiś błąd systemowy, podejrzewam,że system rezerwacyjny ma określoną liczę znaków, a moje obydwa imiona są długie, więc wyszło jak wyszło...
rubia Posted June 3, 2011 Author Report Posted June 3, 2011 dostałam info z linii lot., że system ma 24 miejsca,łącznie ze spacjami, więc obcina;) ja jestem tylko ciekawa, czy na bilecie są dwa, czy jedno imię?
MATIX Posted June 3, 2011 Report Posted June 3, 2011 no tak tylko,ze Bogusław i Bogdan to zupełnie dwa różne imiona, ale dobrze,że takie historie maja szcześliwe zakończenie:) u mnie jest to jakiś błąd systemowy, podejrzewam,że system rezerwacyjny ma określoną liczę znaków, a moje obydwa imiona są długie, więc wyszło jak wyszło... Tak tak, właśnie też o to chodziło, a że na mojego tatę tak mówią to tak wpisali Też się cieszyliśmy że zakończyło się pomyślnie Życzę powodzenia i pozdrawiam
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.