WorkingGroup Napisano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2011 Witam, pod koniec lipca lecę pierwszy raz do Stanów. We wniosku wizowym określiłem długość mojego pobytu na 3 tygodnie, konsulowi zadeklarowałem 2-3 tygodnie, lecz plany się zmieniły i lecę na 5 tygodni. Moje pytanie (może dość głupie dla was) brzmi: Czy mogę mieć jakieś problemy na lotnisku po przylocie do USA, oraz czy jest możliwość dostania 'właściwej wizy' na datę przed datą na bilecie powrotnym? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
WorkingGroup Napisano 3 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2011 a wize w paszporcie na ile masz wazna ? Na dwa lata.
Rademedes Napisano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2011 Witam, pod koniec lipca lecę pierwszy raz do Stanów. We wniosku wizowym określiłem długość mojego pobytu na 3 tygodnie, konsulowi zadeklarowałem 2-3 tygodnie, lecz plany się zmieniły i lecę na 5 tygodni. Moje pytanie (może dość głupie dla was) brzmi: Czy mogę mieć jakieś problemy na lotnisku po przylocie do USA, oraz czy jest możliwość dostania 'właściwej wizy' na datę przed datą na bilecie powrotnym?Z góry dziękuję za odpowiedzi. jedni deklaruja, ze beda w USA 3 tygodnie a spedzaja 6 miesiecy, u Ciebie to bedzie tylko dwa tygodnie wiecej, nie widze tutaj, zadnego problemu i watpie w to, zeby ktokolwiek widzial co innego jakbys zostal 5-6 miesiecy, widac roznice prawda?
WorkingGroup Napisano 4 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2011 jedni deklaruja, ze beda w USA 3 tygodnie a spedzaja 6 miesiecy, u Ciebie to bedzie tylko dwa tygodnie wiecej, nie widze tutaj, zadnego problemu i watpie w to, zeby ktokolwiek widzial co innego jakbys zostal 5-6 miesiecy, widac roznice prawda? No tak Dziękuję za odpowiedź!
maciopa Napisano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2011 No tak Dziękuję za odpowiedź! Funkcjonariusz immigracyjny na lotnisku ma stempel ustawiony standardowo na 6 miesięcy od daty przylotu (przynajmniej na Florydzie tak mają), chyba że coś namieszasz podczas rozmowy ;-D to będzie krócej. z moich obserwacji. Ja składając wniosek wizowy zamierzałem polecieć do rodziny na święta bożego narodzenia i nowy rok ale że plany się pozmieniały to polecieliśmy dopiero po 2 latach na wakacje. promesę mam na 10 lat. tak że się nie stresuj ;-D
sly6 Napisano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2011 problem nie jest w tym ile ktos bedzie w USA legalnie . Np ktos deklaruje ze bedzie 2-3 tyg a bedzie 3-6 miesiecy legalnie ..potem idzie po kolejna wize i sie czasami dziwi ze tej wizy nie otrzymuje ..bo co innego pisze a co innego potem robi,kolejna sprawa to musi byc widac po pobytach ze jednak cos Nas trzyma w Polsce a nie ze mamy wolne od szkoly-pracy 6 miesiecy ..fakt sa tacy ze dostaja wizy po takim czyms ale sa tacy ze odchodza z kwitkiem
WorkingGroup Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2011 Dzięki za odpowiedzi. Zapytam się jeszcze o jedną sprawę nie zakładając nowego tematu.. Czy muszę mieć jakieś pozwolenie od rodziców, aby zostać wpuszczonym do USA? Mam skończone 17 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.