Skocz do zawartości

Dłuższy Pobyt Niż We Wniosku Wizowym.

WorkingGroup

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, pod koniec lipca lecę pierwszy raz do Stanów. We wniosku wizowym określiłem długość mojego pobytu na 3 tygodnie, konsulowi zadeklarowałem 2-3 tygodnie, lecz plany się zmieniły i lecę na 5 tygodni. Moje pytanie (może dość głupie dla was) brzmi: Czy mogę mieć jakieś problemy na lotnisku po przylocie do USA, oraz czy jest możliwość dostania 'właściwej wizy' na datę przed datą na bilecie powrotnym?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisano
Witam, pod koniec lipca lecę pierwszy raz do Stanów. We wniosku wizowym określiłem długość mojego pobytu na 3 tygodnie, konsulowi zadeklarowałem 2-3 tygodnie, lecz plany się zmieniły i lecę na 5 tygodni. Moje pytanie (może dość głupie dla was) brzmi: Czy mogę mieć jakieś problemy na lotnisku po przylocie do USA, oraz czy jest możliwość dostania 'właściwej wizy' na datę przed datą na bilecie powrotnym?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

jedni deklaruja, ze beda w USA 3 tygodnie a spedzaja 6 miesiecy, u Ciebie to bedzie tylko dwa tygodnie wiecej, nie widze tutaj, zadnego problemu i watpie w to, zeby ktokolwiek widzial ;) co innego jakbys zostal 5-6 miesiecy, widac roznice prawda?

Napisano
jedni deklaruja, ze beda w USA 3 tygodnie a spedzaja 6 miesiecy, u Ciebie to bedzie tylko dwa tygodnie wiecej, nie widze tutaj, zadnego problemu i watpie w to, zeby ktokolwiek widzial ;) co innego jakbys zostal 5-6 miesiecy, widac roznice prawda?

No tak :D Dziękuję za odpowiedź!

Napisano
No tak ;) Dziękuję za odpowiedź!

Funkcjonariusz immigracyjny na lotnisku ma stempel ustawiony standardowo na 6 miesięcy od daty przylotu (przynajmniej na Florydzie tak mają), chyba że coś namieszasz podczas rozmowy ;-D to będzie krócej. z moich obserwacji.

Ja składając wniosek wizowy zamierzałem polecieć do rodziny na święta bożego narodzenia i nowy rok ale że plany się pozmieniały to polecieliśmy dopiero po 2 latach na wakacje. promesę mam na 10 lat. tak że się nie stresuj ;-D

Napisano

problem nie jest w tym ile ktos bedzie w USA legalnie .

Np ktos deklaruje ze bedzie 2-3 tyg a bedzie 3-6 miesiecy legalnie ..potem idzie po kolejna wize i sie czasami dziwi ze tej wizy nie otrzymuje ..bo co innego pisze a co innego potem robi,kolejna sprawa to musi byc widac po pobytach ze jednak cos Nas trzyma w Polsce a nie ze mamy wolne od szkoly-pracy 6 miesiecy ..fakt sa tacy ze dostaja wizy po takim czyms ale sa tacy ze odchodza z kwitkiem

Napisano

Dzięki za odpowiedzi.

Zapytam się jeszcze o jedną sprawę nie zakładając nowego tematu.. Czy muszę mieć jakieś pozwolenie od rodziców, aby zostać wpuszczonym do USA? Mam skończone 17 lat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...