Skocz do zawartości

Sponsorowanie Rodzicow Przez Obywatela

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich na forum.

Jestem obywatelem US i chcialabym sponsorowac rodzicow aby otrzymali GC. Moi rodzice mieszkaja w Polsce. Czy ktos moze jest w trakcie sponsorowania rodzicow i chcialby podzielic sie informacja jakie sa oplaty i jakie formy trzeba wypelnic itp.

Z gory dziekuje za odpowiedzi

pozdrawiam

Napisano

A ja dolacze jeszcze male pytanko

Czy bedac sponsorowanym przez czlonka rodziny (brata)moge brac udzial w loteri wizowej(o ile taka bedzie)czy jedno wyklucza drugie

Dziekuje za odpowiedz

Napisano

niki2 nie ma zadnego problemu z takim czyms ale jesli zostaniesz wylosowana to nikt kasy nie zwroci za sponsorowanie przez brata a do tego bedziesz musiala za siebie placic ..

wikorynka a zapoznalas sie z takim tematem oraz strona rzadowa,tam tez masz podane oplaty jakie sa aktualne-w tym temacie masz pewne informacje co do formularzy

http://www.usa.info.pl/board/Sponsorowanie...ada-t15995.html

tylko ze Was nie obemuje biuletyn a rodzice ida jak zona-maz obywatela wiec to nie bedzie pare lat oczekiwania jak kto jest przy innych wizach rodzinnych ..a zaczac nalezy od wyslania I-130

o sponsorowaniu nablizszych

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...000082ca60aRCRD

• 1 miesiąc później...
Napisano

jestem w trakcie sponsorowania mojego taty. tata jest w polsce. wlasciwie nie moge powiedziec ze proces sie juz zaczal, dopiero wyslalam papiery kilka dni temu

czy ktos orientuje sie,czy moj tata moze przyjechac do usa w miedzyczasie na wizie turystycznej ?zanim dostanie gc. powiedzmy, na miesiac?czy raczej powinien siedziec w polsce i czekac a rozwoj spraw?

chyba nie powinno kolidowac jedno z drugim?

dziekuje

Napisano

moze latac Twoj Tata do USA ale teraz zalezy czy kiedys byl w USA,jak dlugo,kiedy wrocil z USA..Czy teraz bedzie ten 1 miesiac w USA?

• 2 tygodnie później...
Napisano

dzieki!

moj tata byl w stanach 2 razy, pierwszym razem jakies 5 miesiecy byl, a drugim 2. teraz ma ochote przyjechac tak na miesiac-dwa. wyslalam papiery 2 tygodnie temu i wczoraj przyszla mi odpowiedz ze dotali moja petycje, wiec teraz powinno sie wszystko zaczac powoli?

chodzi mi o to, ze w petycji jest, ze moj tata jest w polsce,i jest nadmienione ze byl tutaj 2 razy, no a kiedys jak dojdzie do jego interview to wtedy bedzie "mial na koncie" 3 wyjazdy do usa , a nie jak w petycji -2

ale namieszalam, mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi.

Napisano

ja wiem doskonale o co chodzi ;)

czy tam sa takie pytania o przyszlosc czy tez o przeszlosc?jak sa ze byl to wpisalas dobrze :)

moze pasc pytanie potem na rozmowie ile byl w USA ale to juz inna sprawa.

Napisano

acha, no bo w sumie na zdrowy rozum to nie wiadomo kiedy go wezwa na rozmowe itd itp...wiec bez sensu zeby siedzial przy skrzynce na listy i czekal...

dziekuje za pomoc

wolalam sie upewnic bo zeby przez jeden (w sumie nie taki konieczny) wyjazd mialo cos sie posypac....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...