marcek Napisano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2011 Dzien dobry wszystkim! Chce ponownic temat wyjazdu do kanady z usa. Przebywam w USA na wizie studenckiej F-1 i mam pytanie co trzeba zalatwic i jakie sa szanse powrotu do USA? moze ktos doswiadczony mi doradzi. dziekuje i pozdrawiam
sly6 Napisano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2011 paszport biometryczny masz aby jechac do Kanady bez wizy? a konczysz juz nauke czy tez jestes w trakcie jej? oraz czy masz faktycznie wize F-1 w wklejona do paszportu?a pytam sie bo wiele osob myli zmiane statusu w USA z wiza .
marcek Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2011 posiadam zwykly paszport, a wize mam niewklejona tylko wydana oddzielnie I-20, jestem w trakcie nauki. co mam zalatwic zebym mogl jechac. dzieki czekam na informacje ale same dobre
sly6 Napisano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2011 no to musisz starac sie o wize do Kanady na terenie USA tutaj masz wykaz Konsulatow gdzie mozesz takie cos zrobic,koszta itd http://www.cic.gc.ca/english/information/o...apply-where.asp tzn ze zmieniles status w USA na studenta majac I-20,czy tak nalezy to rozumiec?
marcek Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2011 Tak dobrze rozumiesz. i mam pytanie czy moge powrotem wrócic do usa?
Joanna30 Napisano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2011 Na statusie studenta nie. Jeśli chcesz wrócić jako student, to musisz się postarać o wizę studencką.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.