pelasia Napisano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2011 czy ktos nie pisal na forum ze w LA dosc cienko z praca? cos mi dzwoni tylko nie wiem gdzie przeczytaj sobie doswiadczenia osob z worka w LA ( a oni maja pozwolenie na prace ) http://www.usa.info.pl/board/Wandt-Los-Angeles-t17090.html
Joanna30 Napisano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2011 Właśnie, najlepiej, jakbyś najpierw pojechał tam na worka i zobaczył, czy ten kraj w ogóle Ci odpowiada. Bo marzenia mogą się bardzo różnić od rzeczywistości i się rozczarujesz. A tak zobaczysz, jak się pracuje (legalnie), trochę pozwiedzasz i zobaczysz, czy to Ci odpowiada. No i będziesz mógł wrócić do Polski. Bo pamiętaj, że przesiedzenie wizy, czy nielegalna praca zamyka Ci furtkę wyjazdu ze Stanów i powrotu tam.
Gucio Napisano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 Jechac do USA i pracowac na czarno... Po co ??? Dolar cienko stoi wiec fortuny nie zarobisz. Nie te czasy. Chyba ze chesz jechac na tyle co ci wbija w paszport, w jakies ciekawe miejsce po to by pozwiedzac i w tym samym czasie se gdzies popracowac. To to rozumiem, bo koszty takiej wycieczki sa zazwyczaj duze.
Rudy90 Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 nie mysle ze tak pojechac tam zobaczyc czy mi sie spodoba itp to nie mam sensu bo to za duzo kasy pojdzie. Podoba mi sie i raczej sie nie rozczaruje jedynie czym moge sie rozczarowac to moze praca:D ale ameryka jest zajebista hiszpanskiego juz podstawy znam:D
Joanna30 Napisano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 Ale skąd wiesz, że Ci się spodoba? Na podstawie filmów, które oglądasz/oglądałeś? Ja też kiedyś marzyłam o wyjeździe do Ameryki, karmiona amerykańskimi serialami... A potem dorosłam i mi przeszło Turystycznie owszem, ale bawić się w nielegalne historie, to nie moja bajka. Ale może być to twoja bajka, więc ruszaj na szerokie wody.
Rudy90 Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 Nie no dobrze mowisz tylko turystycznie albo legalnie ja nawet nie mysle o nielegalu czekaniu na kase oszukiwaniu wiazania konca z koncem:D
Joanna30 Napisano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 Ale sam mówisz, że chcesz jechać turystycznie i pracować. To jest nielegalne.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.