Skocz do zawartości

Wjazd Powrotny Do Usa Po Zawarciu Zw.małżeńskiego

Ewa34

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No widzisz, a z Twoich poprzednich postów wynikało (a przynajmniej ja tak zrozumiałam), że poznałaś męża w czasie obecnego pobytu tutaj i wzięłaś ślub. Dlatego nam (a przynajmniej mnie) to wydawało się dość pochopne.

A jeśli planowałaś wlecieć i pobrać się w niedługi czas po przylocie, to do tego służy odpowiednia wiza. Bo wygląda na to, że leciałaś turystycznie z zamiarem zawarcia związku małżeńskiego.

Ale z drugiej strony mówisz, że nie zamierzasz tam emigrować...

Nie spotkałam się jeszcze z takim przypadkiem na forum. Ludzie zwykle pobierają się na turystycznej, żeby legalizować pobyt.

A z drugiej strony - nie będziesz umiejscawiać aktu zawarcia małżeństwa w Polsce?

• Odpowiedzi 35
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

sa i byly przypadki ze zona obywatela wjezdzala bez problemow na teren USA i to w czasie kiedy czekala na staly pobyt z Polski lub tez nie miala zadnych zlozonych papierow ale jak narazie takie pobyty byly krotkie oraz czas w Polsce byl na tyle dlugi ze jednak cos dana osobe trzyma w Polsce ...

I teraz jesli ma sie jakies ale to do tego pobytu 5 miesiecznego-szybki powrot oraz branie dziecka..co moze sie roznie juz skonczyc i byc juz roznie widziane-zalezy na kogo sie popadnie.

Napisano
Rubia,pisałam wczesniej,ze w USA wczesniej juz byłam,więc nie pisz,ze w ciągu pół roku ,choc gdyby ktos mi powiedział o takim fakcie na pewno nie byłabym zdziwiona ,ze w pół roku mozna sie zakochac i pobrac.Gdyby to była Polska to nie dziwiłoby to Ciebie ani przypuszczam nikogo.Ja Poznałam mojego męża duuuuużo wczesniej.Pozdrawiam

z twojego opisu wynikało, że poznałaś i wyszłaś za mąż w ciągu tego półrocznego pobytu..., jak dla mnie nie jesteś przekonująca, do tego masz dziecko, które jeszcze nie poznało twojego męża, to wszystko jest chyba bardziej skomplikowane niż nam przedstawiasz.

nawet w Polsce dziwiłby mnie fakt,że ktoś decyduje się na zalegalizowany związek po półrocznej znajomości, a już zupełnie nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy dziecko nie poznaje wcześniej przyszłego partnera i osoba wchodząca w nowy związek nie przygląda się relacjom jakie tenże partner tworzy z dzieckiem.

p.s. żeby było jasne, ja nie oceniam twojego postępowania, próbuję pokazać tylko jak na twoją sprawę mogą spojrzeć urzędnicy, bo cokolwiek o nich nie sądzimy, to też ludzie, nierzadko myślący :)

Napisano

Rubia,moja córka poznała mego obecnego męża bo była tam ze mną pierwszym razem.Znają się i lubią,nie opisywałam tu az tak dogłębnie mojej sprawy dlatego masz prawo miec różne przypuszczenia.Pewnie sama pisałabym podobnie.

Napisano

była tam ze mną pierwszym razem.Znają się i lubią,

a dlaczego nie napisalas tego wczesniej,ze juz Corka byla w USA,ze wrocila,..czy takie cos jest wazne?oczywiscie ,takie male sprawy czasami duzo moga zmienic w oczach urzednika...bo jednak juz dziecko wrocilo do Polski wiec :)

Napisano

Tak,tylko czytając to wszystko zastanawiam się nad tym czy wogóle wyjezdzac.Moze bedzie lepiej jak poczekam na papiery tu.Tak ez chyba uczynię.Nie ma co ryzykowac.

Napisano

Ale na jakie papiery? Mówiłaś, że chcesz jechać turystycznie... Zgubiłam się :)

Czyli jednak będziecie składać papiery o legalizację Twojego pobytu? Dobrze zrozumiałam?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...