MiL999 Napisano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2011 Witam Chciałbym zapytać o jaką wizę powinienem się starać. Moja żona wyjeżdża na 6 miesięcy na staż do USA i bedzie miała wizę J-1. Ja chciałbym pojechać do niej na 2-3 tygodnie i nie wiem która wiza będzie lepsza J-2 czy B-2 ? Którą łatwiej odstać i jest mniej formalności? Druga sprawa to to że byłem karany, kilka lat temu miałem wypadek samochodowy i dostałem wyrok w zawieszeniu. Nie zamierzam kłamać, tylko powiem prawdę. Czy tego typu przestępstwo bardzo negatywnie wpłynie na moją ocenę? Dodam że tutaj pracuję, mam mieszkanie, samochód itp.
sly6 Napisano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2011 przy J-2 jak i wizie turystycznej nalezy pokazac ze sie nie jedzie na stale-nie bedzie sie pracowac itd I tak musisz wypelnic odpowiednie wnioski oraz wniesc oplate wiec wybor nalezy do Ciebie ale jesli bys chcial kiedys poleciec do USA turystycznie to na J-2 nie zrobisz tego ,inna tez sprawa J-2 jest dla tych co chca tam byc dluzej niz 3 tyg.. wiec wychodzi ze wiza turystyczna bedzie odpowiednia co do karalnosci to chyba czytales strone Ambasady ze musisz miec raz zaswiadczenie o niekaralnosci oraz takie dokumenty: http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wi...menty.html#inne I teraz do Konsula ,rozmowy i przedstawienia sprawy zalezy czy wize otrzymasz,bo pokazanie na rozmowie ze to nic takiego lub tez ze to dawno bylo zle moze byc odebrane-nie musisz sie bic w piersi ale nie pokazuj ze to nic takiego nie bylo..reszta w rekach Konsula
MiL999 Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2011 Dzięki za odpowiedź. Zastanawia mnie tylko po co mam mieć dwa dokumenty: zaświadczenie o niekaralności i odpis wyroku? Przecież tam będą te same informacje.
sly6 Napisano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2011 po to czy czasami nie miales zadnego wyskoku od wyroku ostatniego
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.