gusiaczek82 Napisano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Dostałam zakaz wjazdu na teren US na 5 lat,bo przesiedziałam wizę około 4 miesiące.Czy jest możliwe otrzymanie wizy pracowniczej po otrzymaniu pozytywnie rozpatrzonego waivera?Czy w ogóle jest możliwe otrzymanie pozytywnie rozpatrzonego waivera?Co w przypadku jeżeli firma moja będzie chciała mnie wysłać na szkolenie bądź na MBA?Czy to wszystko jest możliwe do załatwienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 a jaka wize przesiedzialas?pobyt .a kiedy dostalas taki zakaz,na rozmowie po wize czy tez na granicy juz w USA? a firma ta Ci pomoze-ma dobrego prawnika od tych spraw jak waiver poczytaj posty na forum o tym i sama zobaczysz jak moze byc i jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Ostatni z wątków dotyczących waivera: http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...c=18843&hl= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gusiaczek82 Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Przesiedziałam wizę turystyczną i wrócili mnie na granicy jak jechałam na wakacje do znajomych na trzy tygodnie.Byli nieubłagalni.Jak z nimi rozmawiałam w office amerykańskim powiedzieli mi,że jest możliwość wypełnienia waivera jeżeli moja firma będzie wysyłała mnie na szkolenia.Jak mam to załatwić?Czy najlepiej wynająć w tej sprawie prawnika?Czy w ogóle jest możliwe otrzymanie takiego wiavera w takiej sprawie?Czy już nigdy nie będę mogła wjechać do US? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 jak dostaniesz waiver to wjedziesz-dostaniesz stosowna wize-jesli nie dostaniesz to jestes na te 5 lat uziemiona wliczajac kazda wize oraz wjazd. a czy masz brac prawnika>jesli chcesz aby to bylo dobrze zrobione to tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gusiaczek82 Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Trzeba wziąć prawnika,żeby to dobrze załatwił i wtedy jest szansa otrzymania pozytywnie rozpatrzonego waivera i wizy jakiekolwiek ?Czy tylko do pracy czy do szkoły?Jeżeli dostanę waiver i wizę czy znowu na granicy mogą mnie wrócić ?Jak długo czeka się na waiver? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 prawnik pomoze co do waiver i tyle..co do wizy to inna sprawa I teraz tak-lecisz jako osoba na staly pobyt to nie musisz pokazac ze tam zostajesz na stale -bedziesz pracowac .. jak lecisz na wizach nie imigracyjnych wtedy musisz pokazac ze lecisz na taki okres czasu na ile wpiszesz oraz powiesz na rozmowie-nie zostaniesz dluzej . wiza nie gwarantuje Ci wlotu na teren USA,umozliwia Ci rozmowe z urzednikiem na granicy .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gusiaczek82 Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Czyli wiza albo zielona karta nie gwarantują wtedy wjazdu na teren US.Wszystko zależy od officera na granicy?A jak długo się czeka na rozpatrzenie waivera?Czy powód pracy bądź szkolenia,szkoły wystarczy,żeby waiver została pozytywnie rozpatrzona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 chyba sie nie zrozumielismy zielona karte dostajesz jak przylecisz do USA a masz wize na pobyt staly wydana np w Polsce i tutaj sa osoby ze dostaly waiver-dostaly potem taka wize na pobyt staly jak sie kwalifikowaly ,wlecialy bez problemu na teren USA.. ale co innego znow wiza nie imigracyjna-jak pracownicza-turystyczna-J-1 itd ,tutaj juz zalezy od Konsula i urzednika czy znow Ci uwierza ..Bo mozesz miec papiery odpowiednie,do tego waiver a wyjsc bez wizy . Bo waiver zdemuje aby zakaz wjazdu na teren USA a nie ze masz miec wydana miec wize i byc wpuszczona.. co do czasu rozpatrywania waiver to poszukaj czegos na forum ,pamietaj o kosztach waiver -bez pomocy prawnika . jak umiesz dobrze j.angielski poszukaj czegos na forach anglojezycznych-bo moze sa takie podobne przypadki do Twojego,moze cos napisze Karina ,napisz moze do niej .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gusiaczek82 Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Czy otrzymanie waivera jest możliwe bez udziału prawnika?Jak najlepiej się do tego przygotować? Jeżeli będę jechała na uniwersytet na MBA wówczas jest to wiza f1 więc wychodzi na to,że mogę nie dostać wizy i nie wjechać to wszystko zależy od osoby wpuszczającej?Czyli tylko otrzymanie stałego pobytu gwarantuję mi wjazd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.