Skocz do zawartości

Proszę O Ocenę Moich Szans Oraz Ewentualne Porady.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

dokumenty do wydruk z ds 160,paszport,oplate za wize ora druk dhl i tyle..to sa wazne dokumenty

czy Ty wiesz jak wygladaja takie wycieczki-bo widze ze nie bardzo ,,poczytaj sobie ze wycieczka zazwyczaj jest po kilku miejscach w USA

chyba ze trafisz na takie biuro ktore wynajmie Ci miejsce w hotelu itp i wtedy polecisz juz na zaklepane miejsce ;) i bedziesz zwiedzal sam dane miejsce

Napisano

no właśnie znalazłem biuro, które wyśle mnie na wycieczke do miami na 7dni. do jakiegoś hotelu chyba 3* to nie ma znaczenia. nie jest to zorganizowana wycieczka więc będę zwiedzał na własną rękę.

Chodziło mi o dodatkowe dokumenty, które ewentualnie mi pomogą. Tylko zaświadczenie ze szkoły?

Napisano

a zaswidczenie po co>?

jesli masz sie dobrze poczuc to wez ale i tak w duzej wiekszosci spraw to sie odbywa -ze pytanie i odpowiedz i tyle

ps spytaj sie tego biura jak sie z oplata jak bys wizy nie otrzymal-czego Ci nie zycze ;)

Napisano

Drogi kolego oczywiście już spytałem ;)

sprawa wygląda tak, że nie zapłacę za wycieczkę oraz bilet a jedynie za koszty manipulacyjne ok 200 zł

Jest ryzyko ale wtedy oni dają mi swoje kwity więc sprawa jest bardziej wiarygodna. Boję się tylko, że konsul spyta skąd mam pieniądze i nie uwierzy, że rodzice mi dali bo np mama jest na emeryturze. co o tym myślicie?

mam kwity ze bylem na stazu więc może gdy padnie to pytanie powiem, ze rodzice mnie utrzymuja a pieniadze ze stazu moge przeznaczyc na wakacje.

Napisano
no właśnie znalazłem biuro, które wyśle mnie na wycieczke do miami na 7dni. do jakiegoś hotelu chyba 3* to nie ma znaczenia. nie jest to zorganizowana wycieczka więc będę zwiedzał na własną rękę.

Chodziło mi o dodatkowe dokumenty, które ewentualnie mi pomogą. Tylko zaświadczenie ze szkoły?

Przede wszystkim odpowiadaj tylko na pytania rzeczowo.

Nie gadaj jak konsul w danej chwili Cie nie pyta.

Czesto zadaja pytania gdzie podrozowales,do jakich krajow.

Nie opowiadaj o koledze ktory sie tez z toba wybiera i o zadnych problemach.

Badz wyluzowany chociaz wiem ze nie jest to latwe.

Staraj sie usmiechac bo w usa ludzie sie usmiechaja.

Na wize niema tak naprawde recepty jak w loterii.

Napisano

To znaczy, że nie byłeś. Nic ponadto.

Wypełnij wniosek i umów się na rozmowę.

Jeśli to poprawi Ci samopoczucie, to zabierz ze sobą, jakie tylko chcesz papiery.

Ale pokaż je TYLKO WTEDY kiedy zostaniesz o to poproszony. Bo pewnie nie zostaniesz.

Konsul podejmie decyzję na podstawie tego, co wpiszesz we wniosku i jak się zaprezentujesz na rozmowie.

Napisano
nigdzie nigdy nie byłem to plus czy minus?

Jak ktos byl w wielu krajach to jest turysta.

Napewno jest to plus ale wcale nie musi byc przeszkoda do otrzymania wizy.

Napisano
To znaczy, że nie byłeś. Nic ponadto.

Wypełnił wniosek i umów się na rozmowę.

Jeśli to poprawi Ci samopoczucie, to zabierz ze sobą, jakie tylko chcesz papiery.

Ale pokaż je TYLKO WTEDY kiedy zostaniesz o to poproszony. Bo pewnie nie zostaniesz.

Konsul podejmie decyzję na podstawie tego, co wpiszesz we wniosku i jak się zaprezentujesz na rozmowie.

"Bo pewnie nie zostaniesz"

tego niewie nikt.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...