Dominick22 Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 Przesadziłem śmiało starczy mi na 2 tygodnie bo będe miał tysiąc usd gotówki ze sobą. Wybieram się na floryde (mam zamiar) . Czyli jakie dokumenty mam przedstawić?
sly6 Napisano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 dokumenty do wydruk z ds 160,paszport,oplate za wize ora druk dhl i tyle..to sa wazne dokumenty czy Ty wiesz jak wygladaja takie wycieczki-bo widze ze nie bardzo ,,poczytaj sobie ze wycieczka zazwyczaj jest po kilku miejscach w USA chyba ze trafisz na takie biuro ktore wynajmie Ci miejsce w hotelu itp i wtedy polecisz juz na zaklepane miejsce i bedziesz zwiedzal sam dane miejsce
Dominick22 Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 no właśnie znalazłem biuro, które wyśle mnie na wycieczke do miami na 7dni. do jakiegoś hotelu chyba 3* to nie ma znaczenia. nie jest to zorganizowana wycieczka więc będę zwiedzał na własną rękę. Chodziło mi o dodatkowe dokumenty, które ewentualnie mi pomogą. Tylko zaświadczenie ze szkoły?
sly6 Napisano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 a zaswidczenie po co>? jesli masz sie dobrze poczuc to wez ale i tak w duzej wiekszosci spraw to sie odbywa -ze pytanie i odpowiedz i tyle ps spytaj sie tego biura jak sie z oplata jak bys wizy nie otrzymal-czego Ci nie zycze
Dominick22 Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 Drogi kolego oczywiście już spytałem sprawa wygląda tak, że nie zapłacę za wycieczkę oraz bilet a jedynie za koszty manipulacyjne ok 200 zł Jest ryzyko ale wtedy oni dają mi swoje kwity więc sprawa jest bardziej wiarygodna. Boję się tylko, że konsul spyta skąd mam pieniądze i nie uwierzy, że rodzice mi dali bo np mama jest na emeryturze. co o tym myślicie? mam kwity ze bylem na stazu więc może gdy padnie to pytanie powiem, ze rodzice mnie utrzymuja a pieniadze ze stazu moge przeznaczyc na wakacje.
renox Napisano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 no właśnie znalazłem biuro, które wyśle mnie na wycieczke do miami na 7dni. do jakiegoś hotelu chyba 3* to nie ma znaczenia. nie jest to zorganizowana wycieczka więc będę zwiedzał na własną rękę.Chodziło mi o dodatkowe dokumenty, które ewentualnie mi pomogą. Tylko zaświadczenie ze szkoły? Przede wszystkim odpowiadaj tylko na pytania rzeczowo. Nie gadaj jak konsul w danej chwili Cie nie pyta. Czesto zadaja pytania gdzie podrozowales,do jakich krajow. Nie opowiadaj o koledze ktory sie tez z toba wybiera i o zadnych problemach. Badz wyluzowany chociaz wiem ze nie jest to latwe. Staraj sie usmiechac bo w usa ludzie sie usmiechaja. Na wize niema tak naprawde recepty jak w loterii.
Dominick22 Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 nigdzie nigdy nie byłem to plus czy minus?
Joanna30 Napisano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 To znaczy, że nie byłeś. Nic ponadto. Wypełnij wniosek i umów się na rozmowę. Jeśli to poprawi Ci samopoczucie, to zabierz ze sobą, jakie tylko chcesz papiery. Ale pokaż je TYLKO WTEDY kiedy zostaniesz o to poproszony. Bo pewnie nie zostaniesz. Konsul podejmie decyzję na podstawie tego, co wpiszesz we wniosku i jak się zaprezentujesz na rozmowie.
renox Napisano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 nigdzie nigdy nie byłem to plus czy minus? Jak ktos byl w wielu krajach to jest turysta. Napewno jest to plus ale wcale nie musi byc przeszkoda do otrzymania wizy.
renox Napisano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 To znaczy, że nie byłeś. Nic ponadto.Wypełnił wniosek i umów się na rozmowę. Jeśli to poprawi Ci samopoczucie, to zabierz ze sobą, jakie tylko chcesz papiery. Ale pokaż je TYLKO WTEDY kiedy zostaniesz o to poproszony. Bo pewnie nie zostaniesz. Konsul podejmie decyzję na podstawie tego, co wpiszesz we wniosku i jak się zaprezentujesz na rozmowie. "Bo pewnie nie zostaniesz" tego niewie nikt.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.