Skocz do zawartości

Wyslac Jeszcze Raz Wniosek Czy Zlozyc Notice Of Appeal?

PiterTS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam.

Niestety nie dostalem zielonej karty. Juz pisze z jakiego powodu. Przeszlismy z zona interwiew bez problemu (jezeli chodzi o strone malzenska) z tym ze affidafit sponsor czyli tesciowa stracila prace w trakcie calego procesu i podzczas interwiew byla juz bez pracy do czego sie przyznalismy. kazano mi doslac w ciagu 30 dniu dodatkowego sponsora. i tutaj glupote zrobilem wyslalem osobe ktora nie spelnia minimum 23 ... tys dolarow. W zwiazu z czym dostalismy odmowe. dostalem rowniez wniosek Notice of appeal.... mam juz nowgo spelniajacego powyzsze warunki sponsora. odwolac sie mozna do 30 dni. bylem u prawnika i powiedizal ze szansa jest 50/50 a bedzie mnie to kosztowac 1700 okolo dolarow. i ze lepiej poprostu od nowa wyslac wszystkie dokumenty. i przejsc wszystko od nowa i jako ze zwiazkiem wszystko ok to 4 mieisace i mam zielona... tylko ze ja naprawde chcialbym sobie oszczedzic dodatkowych stresow typu interwiew itd....

Bardzo prosze o porade co zrobic? czas mnie nagli

Napisano

Poczekaj pare dni, moze sie ktos odezwie. Najbardziej wiarygodna bylaby Karina, ale jest akurat dlugi weekend ludzie maja zycie poza tym forum, wiesz?

Osobiscie uwazam, ze odwolanie nie ma sensu. Wasz sponsor nie spelnial warunkow i nie ma tutaj zadnych bledow ze strony urzedu. Strata czasu i pieniedzy.

Zlozcie wniosek od nowa, z dobrym sponsorem i tyle. Stres na rozmowie? Wasze odwolanie prawdopodobnie zostanie odrzucone i rozmowa i tak was was nie ominie. Minus $1700.

Tyle ode mnie.

Napisano

Jesli wypelnialiscie dokumenty sami, nikt Wam nie podpowiedzial, ze utrata pracy przez wspolsponsora rowna sie temu, ze trzeba miec nowego, ktory spelnia warunki itd., a wasz nie spelnial, to urzad mial racje, ze wasza sprawe zamknal. To nie jest wina urzedu, ze sami wybraliscie sponsora (po raz drugi), ktory sie nie kwalifikowal. Odwolanie zeby przeszlo trzeba by wykazac, ze urzad nie mial racji. Urzad mial racje w waszym przypadku. $1,700 za napisanie odwolania to sa spore pieniadze jak na to, ze takowe odwolanie ma niesamowicie male szanse zeby przeszlo. Jesli ktos wam powiedzial "50/50" to ma dobre poczucie humoru i bardzo chce zarobic. Czyli $1,700 odwolanie (czekanie na decyzje jakies 3-4 miesiace badz dluzej), jesli nie przejdzie to od nowa skladanie dokumentow, od nowa $1,070 plus badania (czekanie od nowa jakies 4-7 miesiecy). Albo od razu zlozyc dokumenty na green card, poprosic kogos zeby to sprawdzil i wiedziec, ze wszystko jest dobrze.

To, co powiedzial poprzedni prawnik, ze karte bedziesz mial w 4 miesiace, bo "ze zwiazkiem jest wszystko w porzadku" to jest bzdura. Skladasz NOWA petycje, bo I-485 bylo denied, rowniez Twoje pozwolenie na podrozowanie oraz pozwolenie na prace jest juz niewazne. Jedyne co sie nie zmieni to Twoj alien number. Wszystko inne zaczyna sie od nowa i nikt nie patrzy co bylo poprzednio ze zwiazkiem. Wszystko bedzie od nowa... Od nowa beda musieli sprawdzic Twoja aplikacje, pobrac oplaty, wprowadzic wszystko do systemu i sprawa bedzie sie toczyc jak kazda inna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...