monbal Napisano 3 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2011 witam, mam pytanie odnosnie wizy turystycznej do usa. wybieram sie w tym roku do kanady i przy okazji chcialabym pojechac na 2-3 dni do stanow. skonczylam w tym roku medycyne, poki co nie mam pracy, bo staz mozna zaczac w polsce dopiero w pazdzierniku, wiec nie mam stalych dochodow. czy w ogole mam jakies szanse w staraniach o wize, czy powinnam sobie odpuscic?
sly6 Napisano 3 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2011 masz paszport biometryczny aby jechac do Kanady bez wizy? czy masz szanse czy nie to sie okaze po rozmowie.Jesli masz plany co do Kanady-USA oraz co bedziesz robic jak wrocisz to idz moga Cie zapytac do kogo jedziesz do Kanady jak powiesz na rozmowie .
monbal Napisano 3 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 3 Lipca 2011 dziekuje za odp:)paszport biometryczny mam. ciagle zastanawiam sie z ta wiza do usa, bo jak czytam rozne wypowiedzi w internecie, ze ludzie musza miec wyciag z banku, potwierdzenie stalej pracy etc, to zaczynam watpic w moje szanse, bo poki co ja nie mam zadnego z tych dokumentow! wiele osob wypowiadalo sie na temat wiz, mowiac ze jak jest sie swiezo po studiach, bez pracy jeszcze to nie daja, bo podejrzewaja o chec zostania. dlatego wolalam sie upewnic czy w ogole jest sens ubiegac sie o nia. plan mam i nawet musze miec, bo bez stazu i LEP-u nie mam nawet pelnego prawa wykonawania zawodu w polsce. do kanady jade do znajomych na slub i przy okazji chce troszke pozwiedzac. dlatego byloby fajnie gdyby ta wiza do usa tez wypalila;)mam nadzieje, ze w kanadzie nie bedzie problemow, swoja droga mam jeszcze jedno pytanie odnosnie mojej sytuacji, moj ewentualny wypad z kanady do usa na 2-3 dni bylby przygotowany i zaplanowany przez moich znajomych w kanadzie. z tego co czytalam, we wniosku wizowym trzeba dokladnie okreslic gdzie sie jedzie i gdzie bedzie sie spac w usa, wiem tze ze to nie ja bede dokonywac ewentualnych rezerwacji hotelowych, wiec nie bede miec zadnych zaswiadczen o noclegu. czy to nie bedzie wygladalo podejrzanie jaki nic tam nie wpisze, albo powiem konsulowi ze jeszcze nie wiem jak bedzie wygladac sprawa noclegu?
monbal Napisano 3 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 3 Lipca 2011 Możesz wpisać 'hotel' i miasto, do którego pojedziesz. Bo to chyba wiesz A jak konsul będzie miał pytania, to odpowiesz, że przy okazji wyjazdu do Kanady chcesz też wpaść na moment do Stanów dziekuje za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.