Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna Do Usa Dla Os Po Studiach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, mam pytanie odnosnie wizy turystycznej do usa. wybieram sie w tym roku do kanady i przy okazji chcialabym pojechac na 2-3 dni do stanow. skonczylam w tym roku medycyne, poki co nie mam pracy, bo staz mozna zaczac w polsce dopiero w pazdzierniku, wiec nie mam stalych dochodow. czy w ogole mam jakies szanse w staraniach o wize, czy powinnam sobie odpuscic?

Napisano

masz paszport biometryczny aby jechac do Kanady bez wizy?

czy masz szanse czy nie to sie okaze po rozmowie.Jesli masz plany co do Kanady-USA oraz co bedziesz robic jak wrocisz to idz ;)

moga Cie zapytac do kogo jedziesz do Kanady jak powiesz na rozmowie .

Napisano

dziekuje za odp:)paszport biometryczny mam. ciagle zastanawiam sie z ta wiza do usa, bo jak czytam rozne wypowiedzi w internecie, ze ludzie musza miec wyciag z banku, potwierdzenie stalej pracy etc, to zaczynam watpic w moje szanse, bo poki co ja nie mam zadnego z tych dokumentow! wiele osob wypowiadalo sie na temat wiz, mowiac ze jak jest sie swiezo po studiach, bez pracy jeszcze to nie daja, bo podejrzewaja o chec zostania. dlatego wolalam sie upewnic czy w ogole jest sens ubiegac sie o nia.

plan mam i nawet musze miec, bo bez stazu i LEP-u nie mam nawet pelnego prawa wykonawania zawodu w polsce. do kanady jade do znajomych na slub i przy okazji chce troszke pozwiedzac. dlatego byloby fajnie gdyby ta wiza do usa tez wypalila;)mam nadzieje, ze w kanadzie nie bedzie problemow, swoja droga

mam jeszcze jedno pytanie odnosnie mojej sytuacji, moj ewentualny wypad z kanady do usa na 2-3 dni bylby przygotowany i zaplanowany przez moich znajomych w kanadzie. z tego co czytalam, we wniosku wizowym trzeba dokladnie okreslic gdzie sie jedzie i gdzie bedzie sie spac w usa, wiem tze ze to nie ja bede dokonywac ewentualnych rezerwacji hotelowych, wiec nie bede miec zadnych zaswiadczen o noclegu. czy to nie bedzie wygladalo podejrzanie jaki nic tam nie wpisze, albo powiem konsulowi ze jeszcze nie wiem jak bedzie wygladac sprawa noclegu?

Napisano
Możesz wpisać 'hotel' i miasto, do którego pojedziesz. Bo to chyba wiesz :D

A jak konsul będzie miał pytania, to odpowiesz, że przy okazji wyjazdu do Kanady chcesz też wpaść na moment do Stanów ;)

dziekuje za pomoc :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...