sonia1990 Napisano 4 Marca 2012 Zgłoś Napisano 4 Marca 2012 Witam, Zapisałam się na program Work&Travel USA w biurze Studentpoint i szukam osoby, która również wybiera się na ten program z tego biura i byłaby zainteresowana znalezieniem pracy razem, szczerze powiem, że trochę boję się jechać tam sama.
123kama88 Napisano 19 Marca 2012 Zgłoś Napisano 19 Marca 2012 Hej, Ja też się wybieram ze studentpoint w tym roku z chłopakiem. Wybraliśmy jednak opcję Job placement więc pracę będziemy mieli zapewnioną. A w jaki rejon się wybieracie? My do NY
Margot_26 Napisano 30 Marca 2012 Zgłoś Napisano 30 Marca 2012 Dostałam oferte pracy w Rehoboth Beach w Delawar jako sprzedawca lodów, słyszał ktoś, był ktoś? Z grubsza inna niż te na które aplikowałam.. średnio mi się to podoba. Czasu jeszcze tyle i na prawdę miałam nadzieję że dostanę coś lepszego. A nie 7 dolarów na godzine pracując 7 dni przez 8 godzin. Nawet nie ma czasu na dodatkowy zarobek. Hej My również dostałam od Student Point ofertę pracy która mi się nie podoba. Nie wiesz czy jest możliwość poproszenia o przedstawienie nowej oferty. Będę sie kontaktowac z biurem , ale zanim to zrobię, chcę się jeszcze zorientować...
123kama88 Napisano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2012 Hej my też dostaliśmy niezbyt zadowalającą ofertę. Miał być NY a mamy pracę na jakieś wiosce. Też się zastanawiam czy można jeszcze zmienić tę ofertę??? Czy ktoś już próbował?
lochraven Napisano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2012 Może miał być stan NY no i jest? A nie NYC? Ja bym się generalnie nie nastawiał na to, że przez w&t znajdziecie jakąś dobrą ofertę pracy w samym NYC i to jeszcze z mieszkaniem gdzieś w centrum, tam tyle ludzi szuka pracy, że naprawdę nie trzeba szukać pracowników w takich programach, poza tym jest już całkiem późno i co lepsze oferty są już pewnie przebrane. Poszukajcie czegoś w miejscu z którego dojazd do NYC jest łatwy i nie jest jakoś specjalnie daleko (~2 godziny) i tyle, będzie można się wybrać na wycieczkę kilka razy zanim zaczniecie 'travel'.
123kama88 Napisano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2012 Stan miał być NY a jest New Hampshire, ogólnie miało być nad oceanem a jest w górach... zakwaterowanie drogie. Pisałam do pracodawcy w zeszłym tyg i na dodatek zero kontaktu jak na razie.
gula__ Napisano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam, Zapisałam się na program Work&Travel USA w biurze Studentpoint i szukam osoby, która również wybiera się na ten program z tego biura i byłaby zainteresowana znalezieniem pracy razem, szczerze powiem, że trochę boję się jechać tam sama. Ja jadę również z biura studentpoint, wylot 26 czerwca, a Ty?
gula__ Napisano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2012 Hej my też dostaliśmy niezbyt zadowalającą ofertę. Miał być NY a mamy pracę na jakieś wiosce. Też się zastanawiam czy można jeszcze zmienić tę ofertę??? Czy ktoś już próbował? Specyfika work& travel polega na tym że pracujesz na wiosce, w ośrodkach wypoczynkowych, małych miasteczkach. Nigdy nie dostaniesz pracy w dużym mieście, poczytaj regulamin Sęk w tym żeby z tej małej miejscowości był dość dobry dojazd do dużego miasta/ ciekawych miejsc. Wtedy raz na jakiś czas może będziesz mieć weekend wolny, żeby coś pozwiedzać i oderwać się od pracy. Mam kolejną ofertę w NY (stanie, nie mieście) w , Studio Motel of Lake George. Ktoś coś wie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.