Skocz do zawartości

Prosze O Pomoc ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam tak jak w temacie mam takie pytanie i licze na wasza pomoc a mianowicie chodzi mi o wstapienie do Armii USA powiedzcie jakie dokumenty trzeba składać gdzie i Jak. Jaka wize wybrać czy w Polsce da sie cos takiego załatwic :) Licze na odpowiedz i Dzieki :(

A chciałbym dodac ze mój dziadek słuzył w Armii Amerykanskiej i czy to niebyłby dodatkowy atut jakis starajac sie o służbe :unsure:

Gdybys zadal sobie minimum trudu i wpisal w wyszukiwarke forum "army", znalazlbys kupe podobnych tematow i juz wiedzial, ze do tego jest potrzebna GC. Dowiedzialbys sie takze o programie MAVNI ktory funkcjonowal w Armii przez jakis czas, a ktory pozwalal na wstapienie do wojska ludziom o pewnych predyspozycjach a ktorzy przebywali w Stanach na wizach studenckich i pracowniczych od co najmniej dwoch lat. W tej chwili amerykanskie sily zbrojne, ze wzgledu na zakonczenie dzialan w Iraku i zblizajace sie zakonczenie operacji w Afganistanie w ogole zmniejszaja swoja liczebnosc. Nawet zolnierze bedacy juz w sluzbie moga miec problemy z przedluzeniem konktraktow.

Sluzba Twojego dziadka w US Army, nie ma absolutnie zadnego znaczenia.

Napisano

Konflikt zawsze sie znajdzie tylko trzeba poczekać :( dobra dzieki za wyczerpujaca odpowiedz :) Liczyłem ze wyrwe sie z Polski i tak odbede służbe bo miałem jeszcze Niemiecka Armie ale jakos mi nie lezy

Napisano

Mieszkać na wyspach to nie to samo co w stanach inni ludzie inna armia. Miałbym okazje to tylko do amerykanskiej choc np jakby było cos takiego ze jak odbede w brytyjskiej to łatwiej do amerykankiej. i szkoda ze tak sie nie da

• 5 miesięcy później...
Napisano

Witam bardzo serdecznie na forum!

Potrzebuje Waszej pomocy i instrukcji jak mam wypelnic krok po kroku aplikacje na amerykanska ksiazeczke zeglarska

Application For Seafarer's Identification And Record Book and Special Qualification

Republic Of The Marshall Islands

Office of the Maritime Administrator

Dokument MI-273 i gdzie mozna zrobic dobre zdjecie badz skan linii papilarnych??????

bede bardzo bardzo wdzieczna o podanie pomocnego linka badz instrukcji wypelnienia tej aplikacji poniewaz musze to wypelnic na dnaich i wyslac na adres w USA

Pozdrawiam bardzo serdecznie i prosze o kontakt!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...