lembas Napisano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Wlasnie wybieram sie na studia i wacham sie pomiedzy psychologia i dziennikarstwem. Bardzo chcialabym zwiazac swoje przyszle zycie z USA. Czy w tych zawodach mam realna szanse nie tylko na to aby pojechac tam na jakis czas, ale moc rowniez ulozyc sobie tam zycie? Jesli chodzi o jezyk i moja komunikatywnosc nic nie stoi na przeszkodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Masz szanse pod warunkiem ze bedziesz znac bardzo dobrze jezyk -jako psycholog musisz znac bardzo dobrze slownictwo zawodowe do tego musisz miec stanowa licencje aby wykonywac prace psychologa.. Co do dziennikarstwa powinnas pojechac na work i travel w czasie studiow i sprobowac znalesc prace w jakiejs nawet malej redakcji ..Moze tez byc jakis intership po studiach. ps do tego musisz miec odpowiednie wizy ,wize aby pracowac,mieszkac w USA http://www.uscis.gov/portal/site/uscis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FUGAZI Napisano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 W obydwu tych zawodach musisz nie tylko znac jezyk na poziomie native speaker ale rowniez bardzo dobrze realia zycia w kraju, musisz czuc i rozumiec kulture. Chyba, ze masz zamiar pisac dla "Nowego Dziennika" albo leczyc problemy emocjonalne Polonii. Generalnie wybor zawodow humanistycznych pod katem znalezienia pracy na rynku amerykanskim to wedlug mnie bardzo kiepski pomysl. Znacznie wieksze szanse daja Ci zawody techniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gal Napisano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Wlasnie wybieram sie na studia i wacham sie pomiedzy psychologia i dziennikarstwem. Bardzo chcialabym zwiazac swoje przyszle zycie z USA. Czy w tych zawodach mam realna szanse nie tylko na to aby pojechac tam na jakis czas, ale moc rowniez ulozyc sobie tam zycie? Jesli chodzi o jezyk i moja komunikatywnosc nic nie stoi na przeszkodzie. Oba zawody bardzo prezne i konieczne Na bank dasz sobie rade! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim Beam Napisano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Wlasnie wybieram sie na studia i wacham sie .. Matura nie jest teraz w Polsce wymagana od studentow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio Napisano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Ona juz jest duchowo zwiazana z USA jak stary Polonus Teraz ponad 25% ludzi nie zdalo matur, sa szkoly gdzie nikt ich nie zdal Niezla jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lembas Napisano 15 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Matura nie jest teraz w Polsce wymagana od studentow? A co ma jedno do drugiego... Matura - rozsz. ang i historia pod. matma i polski. Aby dostać się na psychologie czy na dziennikarstwo na uj można się starać z takimi przedmiotami. Wiadomo, że osoby, które mają zdaną biologie mają nieco większe szanse ale to nie znaczy, że ja nie moge się ubiegać o miejsce. Podobna sytuacja jest na innych uczelniach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FUGAZI Napisano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 A co ma jedno do drugiego... "WaHam sie"- to ma jedno do drugiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warrior Napisano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Widzę, że panowie mieli jednak ciut więcej sympatii dla Twoich pomysłów. Ja Ci napiszę, nawet nie marz o żadnej karierze po takich "wynalazkach". Angielski musiałbyś znać po prostu znakomicie. Zrób sobie SAT-a. Nawet dla siebie, z marszu i bez słownika. Ciekawe, ile słów będziesz znał, może jedno? Mnóstwo Amerykanów też ma takie pomysły na życie. Konkurencja jest po prostu mordercza. I ma bardziej cenione dyplomy....Bo UJ nikt nie zna. A ja właśnie obserwuję, jak znakomity fachowiec nie dostanie pracy z prozaicznej przyczyny. Facet ma tragiczny akcent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.