julbox Napisano 14 Maja 2005 Zgłoś Napisano 14 Maja 2005 Na jakiej wizie wyjeżdża Au Pair? F1? Czy często zdarzają się odmowy przyznania tej wizy?
mario_dsl Napisano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2005 Wyjezdza sie na J1 a odmow praktycznie nie ma
justusia Napisano 10 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2009 Witam .Mam pytanie dotyczace wyjazdu jako au pair. staralam sie juz 3 razy o wize turystyczna i nie przyznano mi jej. teraz chce wyjechac jako au pair -jakie mam szanse zeby ja dostac??czy wogole mam ??
sly6 Napisano 10 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2009 To zalezy za co nie dostalas tej wizy turystycznej i kiedy ostatni raz bylas po ta wize,bo jak za klamstwo w ds 156 to mozesz miec trudnosci z wiza na au-pair lub tez jak zobacza ze chcesz koniecznie wyjechac a Twoj wyjazd nie bedzie na au-pair to tez nie dostaniesz tej wizy .
justusia Napisano 11 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2009 bylam rok temu ostatni raz starac sie o wize a dlaczego jej nie dostalam to nie wiem , nic mi nie powiedziano tylko poprostu ze sie nie kwalifikuje ;/ a jesli chodzi o klamstwo to w niczym ich nie oklamalam . zawsze pytali sie o moja mame bo ona tez ma wize ale konczy jej sie za rok.A teraz chce wyjechac jako au pair z jakiegos biura poniewz koncze liceum i chce sobie zrobic przerwe;/Nie wiem co juz mam robic:(
muzzy Napisano 26 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2009 Wiesz, koszty na Au Pair nie sa duze, wiec ja bym sprobowal, choc na pewno te trzy odmowy dobrze nie swiadcza. Idz, pisz prawde w wnioskach, przygotuj sobie odpowiedzi po angielsku i daj znac jak poszlo
ewekow10 Napisano 13 Marca 2009 Zgłoś Napisano 13 Marca 2009 Hej mam pytanie jak lepiej składać dokumenty o wizę. Czy lepiej przez agencję żeby oni wysyłali itd czy samemu ? Jest jakaś różnica i wpływ na decyzję w jaki sposób to zrobię ?
Rademedes Napisano 13 Marca 2009 Zgłoś Napisano 13 Marca 2009 nie ma zadnego znaczenia, no moze pomijajac fakt, ze agencja pomoze Ci wypelnic wnioski itp, ale to mozna spokojnie zrobic samemu jak zwykle liczy sie przede wszystkim rozmowa
PawelUSA Napisano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2010 Czy to prawda, że przedłużając swój pobyt jako au pair na kolejny rok nie możemy w trakcie tego drugiego roku w ogóle wyjeżdżać poza USA? Obiło mi się o uszy, że wyjechać owszem można ale nie ma gwarancji, że nas z powrotem wpuszczą... planowałem wyjazd do PL w trakcie drugiego roku ale jeśli to ma się wiązać z tym, że automatycznie skrócę sobie pobyt to bez sensu.
justyśka22 Napisano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2010 Tak Paweł to prawda. Niestety nie możemy potem opuszczać USA i do Polski trzeba sie wybać w pierszym roku :/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.