katep19 Napisano 21 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2011 Witam, czy mógłby ktoś mi wyjaśnić czy jest szansa odwołać się do decyzji konsula z powodu posiadania w papierach (KRK) przewinienia za podrobienie legitymacji studenckiej? Jest to dokładnie ART 270 par. 1. Czy to jest w ogóle taka możliwość, że dopóki jest to w rejestrze nie można się starać o wize? Przecież to jest niepoważne, bo przecież człowiek nie jest od razu za to przestępcą, ale na teren USA rzekomo wjechać nie może?
Joanna30 Napisano 21 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2011 A czy to był powód nieotrzymania wizy? Informacje ze strony ambasady USA: http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/cz....html#odwolanie Ale czy to coś da? Wątpię.
Tiglii Napisano 24 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2011 Witam mojej córce też odmówiono wizy mimo że jesteśmy tu z mężem legalnie od jakiegoś czasu i chciała ona do nas przyjechać na urlop na dwa trzy tygodnie. Nie ma zamiaru tu zostać gdyż w Polsce ma bardzo dobrze płatną pracę (potwierdził to jej pracodawca gdyż dzwoniono do niego z ambasady) tak ze pozostanie nielegalne dla niej mijało by się z sensem. Kto powinien zwrócić się do ambasady ja jako osoba zapraszająca czy córka ?
sly6 Napisano 24 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2011 moze Corka napisac a mozecie Wy napisac .. Bo to nie jest odwolanie a jedynie zapytanie dlaczego nie dostala taka osoba wizy..
Tiglii Napisano 24 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2011 W konsulacie powiedziano jej ze nie dostanie bo ma zbyt male więzi z Polską mieszka sama a cała jej rodzina przebywa w USA. Najgorsze jest to ze podpisywała się ze mówi prawdę i tą prawdę mówiła a tu wyszło jak wyszło eh..... Jednak tak czy inaczej napisać napiszemy
sly6 Napisano 25 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2011 przepraszam a co chciala napisac-powiedziec..nie prawde? wiele osob takie cos slyszy ze male sa zwiazki z Polska ale mozna podejsc jeszcze raz a wtedy rezultat moze byc inny Konsul jest czlowiekiem i dla jednego beda to male zwiazki a jak podejdzie jeszcze raz moze sie okazac ze moga byc ok zwiazki..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.