Rivky Napisano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2011 Witam Nie mogę znaleźć na stornie ambasady informacji co do dokumentów wymaganych do ubiegania się o wizę studencką. Czy I - 20 musi być w oryginale czy możne być scan przesłany przez szkołę? czy ja mam go posiadać czy szkoła ma wysłać do ambasady? Jakie jeszcze dokumenty sa potrzebne? Dziekuję z góry za odpowiedz.
sly6 Napisano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2011 masz miec do tego sevis oplacony,I-20 masz miec na rozmowie.,do tego ds 160 tzn jak przy wizie turystycznej,,oplate za wize moga prosic kto placi za szkole... http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1268.html#5 ludzie z forum brali I-20 ale wyslanie przez szkole,,jak narazie nie bylo kogos kto by bral scan.
Rivky Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2011 Dziękuję bardzo. Co to jest Certificate of Eligibility for Nonimmigrant (F-1) Student Status-For Academic and Language Students ?? i gdzie jest ta aplikacja?
sly6 Napisano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2011 to jest druk I-20 wpisz sobie I-20 samples i zobaczysz co tam pisze na tym druku
Rivky Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2011 aha ok. bo jest napisane: Each applicant for a student visa must submit these forms and documentation as explained below: Form I-20A-B, Certificate of Eligibility for Nonimmigrant (F-1) Student Status-For Academic and Language Students wiec to jest jedno i to samo tak (i- 2- i ten Certificate)?
sly6 Napisano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2011 z tego co pisaly osoby to mialy aby ten druk I-20 mozesz duzo o tym poczytac na fourm ze nikt o tym druku nie pisal a pisal ze mial I-20 i bylo ok
Rivky Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2011 Jeszcze jedno pytanie: jezeli wnioskuje o wizę i w I-20 mam wpisane ze szkołe mam do 30 czerwca 2012; to tylko na taki okres mogę mieć wizę studencką tak? czy mogę wnioskować np. do konca sierpnia ?
sly6 Napisano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2011 jak masz napisane na I-20 tak dostaniesz wize ..jak mozesz cos pisac wiecej jak nie bedziesz miec na to pokrycia w dokumentach>? jedynie mozesz zostac w USA po skonczonej nauce na taki okres jak pisze http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/kategorie-wizowe/studenci-i-pracownicy-naukowi.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.