Rivky Posted August 8, 2011 Report Posted August 8, 2011 Witam Nie mogę znaleźć na stornie ambasady informacji co do dokumentów wymaganych do ubiegania się o wizę studencką. Czy I - 20 musi być w oryginale czy możne być scan przesłany przez szkołę? czy ja mam go posiadać czy szkoła ma wysłać do ambasady? Jakie jeszcze dokumenty sa potrzebne? Dziekuję z góry za odpowiedz.
sly6 Posted August 8, 2011 Report Posted August 8, 2011 masz miec do tego sevis oplacony,I-20 masz miec na rozmowie.,do tego ds 160 tzn jak przy wizie turystycznej,,oplate za wize moga prosic kto placi za szkole... http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1268.html#5 ludzie z forum brali I-20 ale wyslanie przez szkole,,jak narazie nie bylo kogos kto by bral scan.
Rivky Posted August 9, 2011 Author Report Posted August 9, 2011 Dziękuję bardzo. Co to jest Certificate of Eligibility for Nonimmigrant (F-1) Student Status-For Academic and Language Students ?? i gdzie jest ta aplikacja?
sly6 Posted August 9, 2011 Report Posted August 9, 2011 to jest druk I-20 wpisz sobie I-20 samples i zobaczysz co tam pisze na tym druku
Rivky Posted August 9, 2011 Author Report Posted August 9, 2011 aha ok. bo jest napisane: Each applicant for a student visa must submit these forms and documentation as explained below: Form I-20A-B, Certificate of Eligibility for Nonimmigrant (F-1) Student Status-For Academic and Language Students wiec to jest jedno i to samo tak (i- 2- i ten Certificate)?
sly6 Posted August 9, 2011 Report Posted August 9, 2011 z tego co pisaly osoby to mialy aby ten druk I-20 mozesz duzo o tym poczytac na fourm ze nikt o tym druku nie pisal a pisal ze mial I-20 i bylo ok
Rivky Posted August 10, 2011 Author Report Posted August 10, 2011 Jeszcze jedno pytanie: jezeli wnioskuje o wizę i w I-20 mam wpisane ze szkołe mam do 30 czerwca 2012; to tylko na taki okres mogę mieć wizę studencką tak? czy mogę wnioskować np. do konca sierpnia ?
sly6 Posted August 10, 2011 Report Posted August 10, 2011 jak masz napisane na I-20 tak dostaniesz wize ..jak mozesz cos pisac wiecej jak nie bedziesz miec na to pokrycia w dokumentach>? jedynie mozesz zostac w USA po skonczonej nauce na taki okres jak pisze http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/kategorie-wizowe/studenci-i-pracownicy-naukowi.html
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.