aivie Napisano 8 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2011 Ja mam nieco inne pytanie co do waznosci wyksztalcenia. Otoz rok temu skonczylam w Polsce studia licencjackie. Od roku przebywam w USA, zamierzalam wrocic do Polski, ale jednak zycie ulozylo mi sie tak, ze zostaje na stale w stanach. Chcialabym kontynuowac edukacje i zastanawiam sie jak moje wyksztalcenie potraktuja amerykanskie uczelnie. Czy bede mogla zaczac tu studia magisterskie czy beda wymagac ode mnie najpierw pojscia do Collegu ? W Polsce ukonczylam pedagogike. Moja uczelnia wydala mi dyplom rowniez w jezyku angielskim na ktorym widnieje wyksztalcenie Bachelor of Arts. Czy ktos sie orientuje jak to wyglada w mojej sytuacji?
Jackie Napisano 9 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 Ja mam nieco inne pytanie co do waznosci wyksztalcenia. Otoz rok temu skonczylam w Polsce studia licencjackie. Od roku przebywam w USA, zamierzalam wrocic do Polski, ale jednak zycie ulozylo mi sie tak, ze zostaje na stale w stanach. Chcialabym kontynuowac edukacje i zastanawiam sie jak moje wyksztalcenie potraktuja amerykanskie uczelnie. Czy bede mogla zaczac tu studia magisterskie czy beda wymagac ode mnie najpierw pojscia do Collegu ? W Polsce ukonczylam pedagogike. Moja uczelnia wydala mi dyplom rowniez w jezyku angielskim na ktorym widnieje wyksztalcenie Bachelor of Arts. Czy ktos sie orientuje jak to wyglada w mojej sytuacji? Zorientuj się najpierw dokladnie jakie wymagania ma wybrana przez Ciebie uczelnia. Prawdopodobnie zażądają ewaluacji dyplomu. Wskocz na stronę http://www.wes.org/ Na podstawie transkryptów ze studiów i przeliczeniu godzin na tzw. credit hours, stwierdzą jaki masz ekwiwalent wykształcenia amerykanskiego, i w jaki sposób masz kontynuować naukę.
makdonald Napisano 9 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 oczywiscie za skromna oplata $600 powiedzmy no ale przeciez tu sie studiuje aby zarabiac jeszcze wiecej $$$ wiec inwestycja nie powinna byc chybiona
Jackie Napisano 9 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 oczywiscie za skromna oplata $600 powiedzmy Około $200.
makdonald Napisano 9 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 Około $200. no to jeszcze bardziej oplacalna inwestycja to jest pamietam ze kiedy 25 lat temu chcialem tez - z ambicji- kontynuowac studia ( moze jakies postgraduate) to na uniwerku ZA DARMO mi powiedzieli co musze dodatkowo pozaliczac a czego nie musze bo uznaja no ale moze dlatego ze to bylo za darmo, nie skorzystalem i zaczalem zapierdzielac na nocki w drukarni
promysl Napisano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2011 Około $200. Od czego zacząc taką procedurę? Co wymagają w WES ? Listy zaliczonych przedmiotów autoryzowaną przez uczelnie i przetłumaczoną przysiegle przez tłumacza? Może ktoś to ostatnio przechodził. Poproszę o praktyczne szczegóły. Dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.