Uma Napisano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2011 W marcu dostalam wize imigracyjna, przekroczylam granice USA zeby otrzymac zielona karte i po tygodniu wrocilam do Polski. W lipcu skonczylam szkole, obronilam projekt. Zamierzam w styczniu na stale wyjechac ale jeszcze we wrzesniu wybrac sie na dwa tygodnie do stanow. Czy moge miec klopoty na granicy np. urzednikowi nie spodoba sie ze tak dlugo przebywalam w Polsce albo ze wylatuje do USA na krotko i zaraz wracam i na nic beda moje tlumaczenia ze w styczniu przenosze sie juz na dobre??? w folderze jaki dostalam wraz z zielona karta jest info ze ma sie rok czasu , a ostatnio slyszalam ze tylko pol roku????
sly6 Napisano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2011 termin jest taki sam ale zalezy na jakiego urzednika trafisz,co masz swojego w USA,mozesz np byc poproszona o wyrobienie bialego paszportu lub tez ze moze wiza turystyczna bedzie lepsza na takie latanie a nie zielona karta.. Bo 6 miesiecy odnosi sie do czegos innego .. zobacz co pisze na stronie Ambasady: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/permanent_resident.html
vjarek Napisano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2011 Z tego co rozumiem to tak czy tak wybierasz sie na stale do USA, ale jak byłas tylko tydzien czasu , to czy dostałaś fizycznie zieloną kartę do ręki ?
Uma Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2011 a konkretniej, przekroczylam granice USA, zostawilam wszystkie wymagane dokumenty urzednikowi na granicy i karta miala przyjsc na podany przeze mnie adres w stanach. Karta przyszla jakies kilka dni po moim wyjezdzie juz do polski, ale to byl adres mojej mamy i mi ja przyslala
vjarek Napisano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2011 Mysle ze nie bedzie zadnego problemu, konczylas szkole, masz jeszcze sprawy ktore musisz dokonczyc w PL nie przekroczylas roku, zamierzasz zamieszkac w stanach na stale. Wg mnie zaden problem
Uma Napisano 12 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 12 Września 2011 moze zadam glupie pytanie, ale czy tej karty nie trzeba bylo jakos aktywowac?, bo ona przyszla na adres w Stanach, juz po moim powrocie do Polski i moja mam przyslala mi ja....
kiciorek87 Napisano 3 Października 2011 Zgłoś Napisano 3 Października 2011 Uma a co tam trzeba wypelniac tzn jakie dane sa potrzebne do wypelnienia tego formularzu o green card na lotnisku?tak pytam bo niedlugo lece i chce byc przygotowana zeby nie bylo niespodzianki ze nie bede czegos wiedziec albo rozumiec co wpisac:P
Uma Napisano 13 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 13 Października 2011 Nie wiem czy sie dobrze rozumiemy, ale zadnego formularza o green card sie nie wypelnia na lotnisku, sprecyzuj troche dokladniej pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.