Skocz do zawartości

Wyjazd Do Stanów Po Studiach O Kierunku Filologia Niemiecka

Geroy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No też już o tym myślałem ale się właśnie zastanawiałem jak te 90 dni przedłużyć , ale z tą Kanadą to nie zła opcja , dzięki :) Ciekawy jestem czy jak jakaś firma w moim imieniu wystąpi o wize na pracę czy wówczas moje szanse na taką wize są większe noo i czy firmy w USA w ogóle takie kompetencje posiadają by występować w czyimś imieniu o wizę?

Napisano

widze ze musisz duzo poczytac forum oraz strona rzadowych ...

do tego troche postow Kariny

jesli jestes pewien aby wyjechac to znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania ktore zadales..

moge Ci napisac ze nie mozesz nic w USA zrobic jak jestes w ruchu bezwizowym-nie mozesz tego pobytu zmienic,przedluzyc -chyba ze wyjedziesz po za USA..

Co innego jakbys mial wize turystyczna,studencka ..

jesli firma ma prawnika dobrego a do tego takie cos robila to czemu nie ;)-mozna takie cos zalatwic .

o wize sam musisz isc sie starac bo masz rozmowe ;) ale w papierach-zaswiadczeniach to od tego masz firme oraz prawnika

Napisano

gieroj - pokrec sie tez wokol firm tlumaczeniowych wiem np. ze language line ( www.languageline.com) wrecz prosi o telefonicznych tlumaczy niemiecko-angielskich ( over-the-phone-interpretation) z tego co wiem duzo nie placa bo okolo $16 na godzine na start ( praca na pelny etat - "full time") ale bylby to dla ciebie niezly punkt zaczepienia - language line ma dobrych prawnikow ( wiem to niejako z pierwszej reki) i przy ich desperacji aby takich jak ty zatrudnic z pewnoscia nie byloby problemu z wiza pracownicza a potem z zielona karta....pozdrawiam

"arbeit macht frei".....hehehe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...