adka0401 Napisano 9 Września 2011 Zgłoś Napisano 9 Września 2011 Nie zakladam tego tematu bo mam pytanie, tylko pomysl. Co chwile zakladam jakies pytania bo niby jest watek o K1 ale glownie jest o oczekiwaniu, szansach na dostanie i sprawach "po wlocie" Chcialabym aby ten temat skoncentrowal sie na calej procedurze, szczegolowo przez kogos opisany ( ja czekam teraz na zatwiedzenie wiec jestem na pierwszym etapie ) wszystko po kolei czyli : Etap pierwszy : Zebranie dokumetow przez narzeczonego/narzeczona ( czyli tu co DOKLADNIE potrzebujemy, co dokladnie wkladamy do koperty i wysylamy ) Etap drugi : nasza wizyta w ambasadzie ( rozwniez co dokladnie potrzebujemy, jakie dokumeny itd ) przyklad : -paszport -akt urodzenia po angielsku/polsku - ... - ... Etap trzeci : wizyta u lekarza ( jak dokladnie wyglada ) Etap czwarty : Lotnisko ( co musimy ze soba zabrac, co lepiej miec w bagazu podrecznym, co mozna trzymac w walizkach) Etap piaty : Jakie dokumenty z polski potrzebujemy juz w USA do zalatwiania calej reszty Wiem ze sa inne strony ale one sa dosc stare wiec fajnie by bylo miec jakies uaktualnienie po polsku zebranie w "kupie" Jesli temat beznadziejny i bezuzyteczny, admini - usuncie
lochraven Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 Ja planuję opisać wszystko po kolei jak było, ale interview w Warszawie mam za tydzień w poniedziałek, więc już wtedy, nie będę się teraz rozdrabniał. A jak masz jakieś konkretne pytania to śmiało, może będę potrafił pomóc.
sly6 Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 co to znaczy nikt? w tym temacie zobacz kto i co pisze http://forum.usa.info.pl/topic/19576-kilka-pytan-polskie-znaki/ widac sa osoby ze sie staraja o wize pytalem sie pewnych osob aby cos napisaly ale kazdy ma wolna wole czy napisze i co. mozesz sama tez pisac na pw o tej sprawie,prosic...
adka0401 Napisano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 9 Października 2011 nikt mialam na myslis ze nikt nie ma ochoty pomoc innym ktorym sie staraja.... pytanie boom Ja nie mam zadnych pytan w tym momencie, jak narazie dowiedziaam sie wszystkiego co potrzebuje przeszukujac tysiace innych stron
adka0401 Napisano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 24 Października 2011 Ja mam jedno pytanie jesli chodzi o DS 160 .. Czy jest on wymagamy przy wizie K1? wedlug ambasady trzeba wypelnic DS156 ( to chyba to samo tak? ) ale to jest wniosek o wize nieimigracyjna .. http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_checklist_fiance.html
lochraven Napisano 24 Października 2011 Zgłoś Napisano 24 Października 2011 Nie, nic się online nie wypełnia przy K-1
adka0401 Napisano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 24 Października 2011 ok a czy przy jakichkolwiek formularzach jest pytanie o rodzine obecnie przebywajaca w usa?
sly6 Napisano 24 Października 2011 Zgłoś Napisano 24 Października 2011 jest takie pytanie czy to w ds 160 czy tez ds 156 ale to sie tyczy osob najblizszych ...
adka0401 Napisano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 24 Października 2011 tak to wiem. Ale nadal nie rozumiem Czyli nie potrzebuje DS-160 .. A czy potrzebuje Ds156? I to mam ze soba w ambasadzie czy jak ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.