starzi Posted May 16, 2005 Report Share Posted May 16, 2005 Jesli mam wize turystyczna dostalem ja na 10 lat jade tam pierwszy raz w zyciu na zaproszenie do rodziny to jak to jest na rozmowie z urzendikiem imigracyjnym znaczy sie na ile zazwyczaj wbijaja maksymalny czas pobytu w USA??? I w ogole jakie sa mozliwosci??: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted May 16, 2005 Report Share Posted May 16, 2005 mozesz dostac czas od kilku dni do max 6 miesiecy. nie wiem jak inni, ale ja za kazdym razem dostawalem 6 miesieczne pozwolenie na pobyt (nawet jadac tylko na weekend) - chyba najczesciej ludzie tyle dostaja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
starzi Posted May 16, 2005 Author Report Share Posted May 16, 2005 no wlasnie o tyle jak bym dostal to bym byl zadowolony:d Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted May 16, 2005 Report Share Posted May 16, 2005 tylko czasem im nie mow ze tyle chcesz!!!! bo wtedy sie moga zaczac klopoty - bo kto jedzie turystycznie na tyle (oprocz jakis "zawodowych" podroznikow)- szczegolnie do rodziny. kup bilet na krotszy okres - np na 6 tygodni, powiedz na immigration ze na tyle wjezdzasz, on da Ci pieczatke na dlugi czas (zakladamy ze na 6 miesiecy) no i np jeszcze bedac na lotnisku idziesz do air france i przedluzasz pobyt ;-) hehe (jezeli oczywiscie Twoja taryfa na to pozwala!!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
starzi Posted May 16, 2005 Author Report Share Posted May 16, 2005 nie no pewnie ze nie bede im mowil na ile chce:) A co do tego biletu to juz zapozno bo juz mam kupiony irezerwacja powrotna jest zrobiona na 4 miesiace od daty przylotu Takze nie bede sie chwali taki biletem przed tym urzednikiem:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted May 17, 2005 Report Share Posted May 17, 2005 mam nadzieje, ze bilet jest zwrotny (chocby za oplata)... bo jak byc nie dostal wizy.... no to kupa kasy w plecy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiola Posted May 17, 2005 Report Share Posted May 17, 2005 Santa....... przeciez ma "starzi" wizę i to na 10 lat. Nie ma kłopotów z ponownym wjazdem do USA po tak dlugim, 6-miesiącznym pobycie ?? Czytałam ostatnio o kobiecie, którą odesłano z lotniska w Chicago, własnie z tego powodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted May 17, 2005 Report Share Posted May 17, 2005 o soooryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ale przeoczylem to!!!!! zostala mi w pamieci inna osoba, ktora dopiero sie pytala o ubieganie! :oops: :oops: :oops: :oops: a z tym dlugim pobytem to jest roznie. mojej siostry kolezanki juz nie wpuscili (po kilkukrotnym pobycie na 6 miesiecy). ale za to 2 znajome rodziny (stare babcie ;-) ) spedzaja 6 miesiecy w polsce i 6 miesiecy w usa u dzieci i tak na okraglo od kilku lat ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiola Posted May 17, 2005 Report Share Posted May 17, 2005 Bo babcie sa już na emeryturze :wink: najprawdopodobniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 18, 2005 Report Share Posted May 18, 2005 Babcie wpuscili poniewaz byla 6 miesiecy w USA a potem taki sam okres byla w Polsce ... 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.