Skocz do zawartości

Wiza B2- Wątpliwości,wjazd Po 5 Miesiecznym Pobycie W Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sly6 - dzieki wielkie za podpowiedz o Irlandii, nie wiedziałam o tym...

czyli w Dublinie odprawa wizowa wyglada troche inaczej, ale i tak moga mnie zawrocic?

• Odpowiedzi 24
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Moga Cie i z Irlandii zawrocic ale wtedy nie leci sie kolejnych 7-9 godz do domu ..

do tego nie jedziesz do wiezienia jak nie ma miejsc w samolocie .

musisz sie dowiedziec ktore linie lotnicze oraz jakie kierunki takie cos przechodza.

Napisano

a tak jedni lataja turystycznie a inni aby pracowac -bo za cos nalezy zyc przez te 4-6 miesiecy i nikt nie bedzie nikogo trzymal za darmo..

I każdy taki wpis powinien być opatrzony "serdecznymi" podziękowaniami dla polonii, która załatwia nielegalom pobyt przez co wciąż - my bez rodziny w usa - mamy wizy. Dzięki.

Napisano

Nie potrzeba wcale Polonii załatwiającej nielegalom pobyt.

Wiele ludzi jedzie wcale nie do Polonii i zostaje nielegalnie, czy pracuje na wizie turystycznej.

Myślę, że tego nie da się rozdzielić, że ci, którzy łamią prawo, to ci, którzy latają do Polonii, a ci którzy są bez skazy, nikogo w Stanach nie mają.

Napisano

Kombinujecie i kombinujecie nikt cie na granicy nie zastrzeli, najgorsza kara to kasa za bilet, której nie odzyskasz gdy Cie wróca oczywiscie ewentualnie pobyt w areszcie (przynajmniej bedzie co dzieciom opowiadać).

Gdyby wszyscy, którzy lecą turystycznie na wiecej niz 2 miesiace tak sie bal,i to samoloty lot-u bylyby puste.

Ja lece w Środe Lot-em na 4 miesiące na wizie turystycznej.

Lece do rodziny i ma zamiar zostać tam na świeta to jest moja odpowiedz na pytanie urzednika -czemu tak dlugo.

Może to pic na wode i urzednik mnie odesle no ale ludzie nie ryzykujesz nie żyjesz, ja kto sie mowi,

przeciez nie obleje sie benzyna i niezaczne krzyczec FREEDOM!

może strolujecie mojego posta (chyba tak to sie nazywa) no ale od tego sa fora:)

Polacy sie wiecznie czegos boją ,..

Napisano

najgorsza kara to kasa za bilet, której nie odzyskasz gdy Cie wróca oczywiscie ewentualnie pobyt w areszcie (przynajmniej bedzie co dzieciom opowiadać).

hitme a slyszales o anulowaniu wizy i zakazie wjazdu na teren USA np na 5 lat ?a wtedy bez waiver nie bedzie wyjazdu na zadnej wizie oraz w ruchu bezwizowym..chyba ze po 5 latach ..

a lecisz do USA kiedy po tych 4 miesiacach?juz za 2 tyg?czy tez dluzej bedziesz w Polsce

Napisano

Rozumiem takie informacje trzeba ludziom przekazac ale zauwazylem ze na tym forum tylko sie straszy tym czy owakim, pozniej czlowiek wbija sobie do glowy ze napewno mi sie nie uda. Jak nie sprobujesz nie dowiesz sie i tyle.

Co do drugiego pytania do nie wiem kiedy znowu tam wroce ale po 2 tyg napewno nie moze nawet i wogole nie wroce

ale rozumiem do czego pijesz, ten temat jest powiazany z problemem tej pani wyżej:) i wiem ze sprawa sie ma innaczej niz moja, wiec mojej tu nie rozpatrywujemy, wiec co do sprawy jboogie to życze powodzenia i trzeba poprostu wierzyc ze sie uda. Ja przedstawiam tylko swoje rozumowanie na ten temat, kazdy moze myslec o tych sprawach co chce, dla mnie szklanka jest do polowy pełna

Pozdrawiam

Napisano

To 2 pytanie tez bylo do Ciebie :)

bo teraz lecisz na 4 miesiace ale jak sam napisales byles w USA 4 lata temu a to nijak sie ma do tej sytuacji co teraz jest opisana

takie osoby jak Ty malo maja problemow na granicy bo lataja co jakis czas do USA

ale jesli ktos byl w USA np 5 miesiecy i chce zaraz znow leciec to co robil tyle czasu w USA i co teraz zamierza robic?

I teraz zalezy na jakiego urzednika sie popadnie to tak bedzie na rozmowie..

Jedyni nie zwracaja na to uwagi a inni zapraszaja dana osobe do 2 pokoju ..

Napisano

a zdradzi mi ktos, co takiego dokladnie odbywa sie w tajemniczym 2 pokoju?

przesluchanie, bardzo doglebne?

jak to moze wygladac?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...