Skocz do zawartości

Wiza A Wyrok Sądu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam takie oto pytanie. Moja żona wyjeżdza na staż do USA na wizie J1. Ja chciałbym pojechać do niej na 2 tygodnie i będę się starał o wizę B2, jednak byłem karany za spowodowanie wypadku drogowego. Wiem że mam wziąć ze sobą odpis wyroku sądowego, ale czy ma to być odpis z uzasadnieniem czy bez? Sam wyrok to jedna strona A4 ale uzasadnienie jest trochę dłuższe.

Napisano

czy napewno nalezy miec takie cos przetlumaczone na j.angielski?bo nie ma tego na stronie Ambasady USA

bo co innego starac sie o wize np w Anglii a co innego w Polsce

Napisano

Tak, to wiem, ale wyrok może być z uzasadnieniem lub bez. Sam wyrok to jedna strona ale uzasadnienie to może być 4-5 stron, które trzeba dodatkowo przetłumaczyć.

Czy konsulowi wystarczy informacja czego sprawa dotyczyła czy też będzie chciał poczytać sobie o tym dokładniej co sąd miał do powiedzenia?

Sly6 masz rację, na stronie nie ma mowy o tłumaczeniu ale na wielu forach przewija się ten temat i zawsze trzeba było te dokumenty tłumaczyć. Może coś się zmieniło?

Napisano

Dzięki tapeta. Kłamać nie zamierzam ale nadal nie wiem jakiej formy wyroku oni wymagają. Zadałem pytanie w samej ambasadzie, jeżeli odpisują na maile to może się dowiemy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...