pacio177 Napisano 10 Października 2011 Zgłoś Napisano 10 Października 2011 pojdziesz na studia , pojedziesz na w&t , zobaczysz jak jest w USA. A pozniej to nawet bedziesz mogła miec pobyt stały chocby przez slub z obywatelem wszystko przed Tobą
Gosiaa Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 Witam. Prosze o pomoc w : Może jakieś sugestie, podpowiedzi... Jestem z Poznania. Czy w Poznaniu za pośrednictwem też załatwię wizę do USA? Chcę starac sie o wizę turystyczną - jaki max czas o nią mogę sie starać - 10 lat? Gdzie najpewniej, a moż ei najtaniej zakupie bilety lotnicze i ubezpieczenie (chcę zwiedzić Nowa Zelandie) Pozdr
pacio177 Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 nie mysl o zadnych posrednictwach bo to tylko dojenie pieniedzy.W Warszawie jest Ambasada USA i tam musisz pojechac.Oczywiscie wczesniej musisz ztrobic sobie zdjęcie , wypełnic wniosek ds 160 i umówic sie na rozmowe z konsulem.Max waznosc wizy to 10 lat , jednakze to konsul zadecyduje na jaki okres ci ja przyzna.Jesli nie bedzie miał do ciebie zastrzezen to dostaniesz na 10 lat
Gosiaa Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 Dziękuje za odp. Czy do rozmowy z konsulem potrzebny jest paszport? Bilet lotniczy? Do NZ wybieram się przez Los Angeles
Joanna30 Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 Jestem z Poznania. Czy w Poznaniu za pośrednictwem też załatwię wizę do USA?Chcę starac sie o wizę turystyczną - jaki max czas o nią mogę sie starać - 10 lat? Wszystkie informacje odnośnie wiz są na stronie ambasady USA: http://polish.poland...migracyjne.html Możesz sie starać o wizę w Krakowie, bądź w Warszawie. Masz do wyboru tylko te dwa miejsca. To, o co się starasz podczas rozmowy z konsulem to promesa wizowa i można ją dostać na makzymalnie 10 lat, ale to nie znaczy, ze można sobie polecieć na 10 lat do Stanów, bo to Ty przy staraniu się o wizę określasz, na ile chcesz wyjechać, a po przylocie do USA urzędnik imigracyjny określa długość Twojego jednorazowego pobytu w kraju. Absolutnie nie kupuj biletu, nim nie dostaniesz wizy. Bo jak nie dostaniesz, to co zrobisz? I czy Tobie potrzebna jest wiza turystyczna, czy wystarczy Ci tranzytowa?
sly6 Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 nie za duzy ma wybor bo jest rejonizacja i nie mozna pojechac do Krakowa jesli ktos tam sie nie kwalifikuje.. Gosia piszemy dany post 1 raz na forum
Joanna30 Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 A nieprawda Ważna informacja dotycząca rejonizacjiMamy przyjemność ogłosić, ze ubieganie się o wizę do USA w Polsce stało się jeszcze dogodniejsze. Podanie wizowe można składać w Ambasadzie USA w Warszawie lub w Konsulacie Generalnym w Krakowie bez względu na miejsce zameldowania czy zamieszkania. Oba konsulaty korzystają z tej samej infolinii i bazy danych. Wybór miejsca ubiegania się o wizę należy do Państwa. http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne.html
Gosiaa Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 Gosia piszemy dany post 1 raz na forum Co to znaczy, bo nie wiem co zrobiłam...
Joanna30 Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 Napisałaś ten sam post jeszcze w jednym temacie
Gosiaa Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 to znaczy mam wybór w-WA i Kraków? A czym się rózni wiza tranzytowa od turystycznej... zawsze muszę rozmówić sie z konsulem?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.