moi_1 Napisano 17 Maja 2005 Zgłoś Napisano 17 Maja 2005 Witam cieplutko... Mam wize do Stanow. Chce sie dostac do Bostonu. Jak to jest z lotniskiem w USA, na ktorym odbywa sie odprawa imigracyjna? Podobno sa trzy wytypowane lotniska...? Czy to znaczy, ze musze miec lot z przesiadka np. w Nowym Jorku?? Prosze o pomoc. I w takim razie jesli lot ma byc z przesiadka, to gdzie odbieram bagaz - w Nowym Jorku czy w Bostonie? ...a moze da sie leciec bezposrednio?
wiola Napisano 17 Maja 2005 Zgłoś Napisano 17 Maja 2005 Na pierwszym w Stanach. Tak, odbierasz bagaż. Poszukaj połączenia, nie sądze, aby było bezpośrednie, ale może z przesiadką w Europie. Powodzenia
SantaCruz_CA Napisano 17 Maja 2005 Zgłoś Napisano 17 Maja 2005 "odprawa" imigracyjna i celna odbywa sie na KAZDYM miedzynarodowym lotnisku w USA - a tych jest kilkadziesiat :-) Boston jest jednym z nich. do Bostonu nie mamy bezposrednich polaczen z polski. w tym przypadku musisz leciec albo z przesiadka gdzies w europie albo w usa (np w NYC). jezeli lecial(a)bys z przesiadka w USA, wtedy kontrole imigracyjna i celna przechodisz w pierwszym porcie, w ktorym zawitasz - wiec lecac do bostonu z przesiadka w NYC, obie kontrole przechodzisz w NYC i dalej kontynuujesz podroz do bostonu. w przypadku, gdybys lecial(a) przez jakies amerykanskie miasto (np ten NYC), wtedy bagaz odbierasz i clisz w tym miescie. jezeli lecial(a)bys z przesiadka tylko w europie i z tamtad prosto do bostonu, wtedy bagaz odbierasz w bostonie (w europie nie - jako ze jestes wtedy pasazerem tranzytowym w miedzynarodowej przestrzeni ;-) )
moi_1 Napisano 17 Maja 2005 Autor Zgłoś Napisano 17 Maja 2005 dzieki za odpowiedzi.. Ciesze sie ze tak szybciutko je dostalam.. Poszukam w takim razie jakiegos lotu z przesiadka w Europie, zeby sie nie "walkowac" z bagazem po lotnisku w Nowym Jorku. Przejde odprawe w Bostonie, a potem.... prosto w ramiona mojego Ksiecia...hehehe. ...tylko jak ja te odprawe przejde, skoro mam klopot ze zrozumieniem co do mnie mowia po angielsku???
sly6 Napisano 18 Maja 2005 Zgłoś Napisano 18 Maja 2005 moi_1 zobacz sobie film Terminal 8) i bedziesz wiedziec co i jak jest przy odprawie ..
amadaa Napisano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2005 To ja już nic nie rozumię. ja mam wylot z Warszawy i przesiadki - pierwsza w Paryżu, druga w Waszyngtonie, a trzecia w Atlancie. W biurze powiedzieli, że bagaż odbieram w Atlancie, a z tego co Santa pisze wynika inaczej. Czy ktos moze mi wytłumaczyc jak to w koncu jest?? I jeszcze drugie pytanko: czy skoro to jest lot z przesiadkami, to na kazdym lotnisku musze przechodzic znowu przez wszystkie kontrole i odprawy?? Bardzo prosze o odpowiedz, lece pierwszy raz i musze przyznac ze jestem mocno zdenerwowana
SantaCruz_CA Napisano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2005 To ja już nic nie rozumię. ja mam wylot z Warszawy i przesiadki - pierwsza w Paryżu, druga w Waszyngtonie, a trzecia w Atlancie. W biurze powiedzieli, że bagaż odbieram w Atlancie, a z tego co Santa pisze wynika inaczej. Czy ktos moze mi wytłumaczyc jak to w koncu jest?? I jeszcze drugie pytanko: czy skoro to jest lot z przesiadkami, to na kazdym lotnisku musze przechodzic znowu przez wszystkie kontrole i odprawy?? Bardzo prosze o odpowiedz, lece pierwszy raz i musze przyznac ze jestem mocno zdenerwowana tak Ci powiedzieli, bo wszedzie w "normalnych" krajach tak jest, ale to sie nie odnosi do USA... bagaz odbierasz w Waszyngtonie i tam tez przechodzisz kontrole celna oraz imigracyjna. potem sie odprawiasz oraz bagaz do atlanty i w atlancie juz nie masz zadnych kontroli. jedyne kontrole jakie przechodzisz beda w waszyngtonie jako "bramie wjazdowej" do usa...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.