Skocz do zawartości

Warunkowa Green Card I Dalsze Postepowanie...

petrus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z tego co wiem to najbardziej interesuje ich financial assets co-mingling wiec kredyt na was dwoje + konta i karty w zupelnosci wystarcza! :-) Jak macie samochody zarejestrowane na was dwoje to moze dorzuc jeszcze kopie title.

• Odpowiedzi 25
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Dokladnie tak jak mowisz z tymi financial assests! Samochody oba sa na meza, bo on juz swoj dlugo ma, a moj kupilismy zaraz jak tylko przylecialam, wiec nie bylo mozliwosci wtedy bym byla wspolwlascicielem.

Ale jest kupa innych dokumentow. Wyslalam wszystko w zeszlym tygodniu. Teraz tylko patrzec jak zrealizuja czek i czeka na NOA.

Potem sie dopisze na liste oczekujacych.

Dzieki bardzo za wskazowki:-)

Pozdrawiam:-)

Napisano

. Teraz tylko patrzec jak zrealizuja czek i czeka na NOA

Obecnie nie wszystkim wysylaja NOA, oszczedzaja i wyrywkowo omijaja niektorych. Pierwszy list jaki mozesz dostac to zaproszenie na odciski :)

Napisano

No to mnie nie omineli. NOA przyszlo w sobote, kase tez juz sobie wzieli... Mam nadzieje ze pojdzie sprawnie. Choc po 7 miesiecznym oczekiwaniu na pierwsza zielona karte wszystkiego mozna sie spodziewac. Co prawda obylo sie bez interview. Zobaczymy.

Napisano

Jestes w Vermont czy California Center?

W Vermont rozpatruja w tecj chwili I-751 z poczatku lipca 2011, takze przygotuj sie na dluzscze oczekiwanie... Jedni moi znajomi wyslali we wrzesniu 2011 i jeszcze cisza, drudzy w styczniu 2012 i nie spodziewaja sie niczego wczesniej niz przed wrzesniem.... W obydwu przypadkach wezwanie na odciski przyszlo szybko no ale teraz dluzy im sie bardzo oczekiwanie na GC...

Napisano

No to mnie pocieszylyscie dziewczyny... ja podlegam pod Vermont, a wyglada na to ze oni dluzej sie grzebia z papierami. Mam nadzieje ze wyrobia sie jeszcze w tym roku. To jakas masakra:-/....

Napisano

No to mnie pocieszylyscie dziewczyny... ja podlegam pod Vermont, a wyglada na to ze oni dluzej sie grzebia z papierami. Mam nadzieje ze wyrobia sie jeszcze w tym roku. To jakas masakra:-/....

Ja czekam od konca sierpnia, a wiec prawie 9 miesiecy od momentu wyslanie papierow do Vermont i mam nadzieje, ze dostane nowa GC przed wygasnieciem tej przedluzki, bo wkoncu juz zaczeli lipiec :) Tutaj stresu juz nie ma, bo legalny status dalej masz i mozesz zyc jakbys miala plastik w reku.

Napisano

Dobrze ze piszesz to przynajmniej nie bede sie stresowac czemu to tak dlugo trwa. A stresow mi ostatnio nie brakuje:-/ Swoja droga to cikawe co oni robia jak sie w terminie nie wyrobia. Wysylaja nowa przedluzke?

Napisano

Dostaniesz I-797C, a w nim ze twoj status jest przedluzony o rok i ze mozesz pracowac i podrozowac. Jak sie nie wyrobia to podejrzewam, ze samemu trzeba sie umowic na jakies spotkanie, choc wyglada, ze nie zabiera im to calego roku jak do tej pory.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...