gal Napisano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2011 jesli chodzi o "koszty paliwa" to najlepiej wziac chevy volt jesli chodzi o oszczedzanie na "toll" to jest takie hamerykanskie powiedzenie ( niech ci ktos przetlumaczy): "penny wise - dollar stupid" Chevy volt chyba cie porabalo ujedziesz 50 mil i samochod padochl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacob87 Napisano 31 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2011 dareknow0 dzięki za rady zapewne jakaś toyotkę sobie bym wybrał - fakt iż amerykańskie smoki potrafią pić benzyny sporo. GPS na szczęście mam w swoim SGS II mam nadzieje, iż on wystarczy i mniej przy sobie urządzeń tym lżej przy zwiedzaniu. A może wiesz jaka cena jest wejścia do Muzeum Historii Naturalnej w NYC ? Dzięki wszystkim za pomoc... będę szukał dalej jak coś znajdę, umieszczę tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareknow0 Napisano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2011 dareknow0 dzięki za rady zapewne jakaś toyotkę sobie bym wybrał - fakt iż amerykańskie smoki potrafią pić benzyny sporo. GPS na szczęście mam w swoim SGS II mam nadzieje, iż on wystarczy i mniej przy sobie urządzeń tym lżej przy zwiedzaniu. A może wiesz jaka cena jest wejścia do Muzeum Historii Naturalnej w NYC ? Dzięki wszystkim za pomoc... będę szukał dalej jak coś znajdę, umieszczę tutaj Byłem w Muzeum Historii Naturalnej w Washington DC i Muzeum Lotnictwa Kosmonautyki i Austronautyki w Washington ( warto ) wejście darmowe. Dlatego w NY już nie byłem ale myślę ,że około $20 wejście.Na lotniskowiec w NY $24 ,na Statuę około $15 . Musisz posiadać dobry GPS bo z mapą nic nie zwojujesz.I jeszcze jedno o czym musisz wiedzieć to to ,że w USA trzeba jeździć zgodnie z przepisami . Za szybkość złapią ,nawet się nie będziesz spodziewał kiedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gal Napisano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Wejscie jest chyba dwie dychy ale jak pokazesz ze jestes student to cos okolo 15 a moze i wcale nie zaplacisz. Duzo muzeow ma opcje co laska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio177 Napisano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2011 makdonald, dareknow0 ten Nowy Orlean to nie przypadek po prostu zawsze chciałem go zwiedzić choć może nie musi być koniecznie ale zahaczyć o Louisiane było by fajnie no w ostateczności do Alabamy Co do kasy to mówię, ciężko będzie 5,500$ powinno być ale mam jeszcze czas na zbiory najwyżej od rodziny Co do kart kredytowych to właśnie też się na tym już zastawiałem na razie mam tylko mbankową kartę debetową ale chyba będę musiał się przejść do któregoś z banków i sobie wyrobić. Plus wyrobie sobie tą kartę studencką ISIC - o ile coś to da ze zniżek typu muzeum itp. Poszukam jeszcze i porozglądam się za internetowymi wypożyczalniami i poszukam od doświadczonych bywalców w Stanach jakichś podpowiedzi. dareknow0 tak jadę sam na tę wyprawę życia albo dam rade albo "zaginę w akcji" wyrób karte walutowa w BZWBK . Polecam. Jest to karta debetowa ale jest wypukła czyli ma działanie takie jak kredytowa więc z nia nie zginiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2011 duzo tematow masz na forum o wypozyczaniu samochodu wpisz w wyszukiwarce wypozyczalnia ale wez zawanasowana opcje zaznacz aby szukac postow a nie tematow i zobaczysz ile masz postow na ten temat na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milopl Napisano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Pamiętaj też że ze względu na twoj wiek bedziesz musial zaplacic extra, tzw. underage fee - dla wszystkich ponizej 25 roku zycia. Głupie, no ale cóż. No niezbedne miedzynaroodowe prawo jazdy, ktore wyrobisz za 30 zł w urzedzie miasta. Sam się niedługo wybieram do San Francisco w grudniu, znalazlem dwie dosc tanie w porownaniu do innych wypozyczalnie w ktorych prawdopodobnie bede wypozyczal: www.usacarsrental.com albo www.foxrentacar.com . Trzeba uwaząc na to underage fee, bo w niektorych sobie za to zycza $25 NA DZIEŃ co jest totalnym zdzierstwem. Aha i co do noclegu to mozesz sprawdzic airbnb.com, calkiem fajny nocleg mozna znalezc za $50/day - jesli nie przeszkadza ci ze to bedzie u kogos w domu...ja zamierzam tak wlasnie mieszkac jak pojade, zamiast gniezdzic sie w jakims zawszonym hotelu ktory i tak bedzie drogi jak cholera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 mialem dac znow ten temat ale widze ze milpol mnie troche ubiegl z ta strona ale dobrze ze napisal o tej mozliwosci podam temat co jakis czs dalem ,tutaj sa pewne strony gdzie mozna cos wynajac za pol darmo a moze ktos bedzie przewodnikiem po okolicy http://forum.usa.info.pl/topic/19652-mieszkaniapokoje-do-wynajecia-na-calym-swiecie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuba Napisano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Tak się zastanawiam, skąd bierzecie na to wszystko tyle pieniędzy? No bo na miesiac 6000 $, Przelot 1000$ , To jest 7000$ , na Zlotowki - 22 tys. , a przy polskich zarobkach o taka kwote nie latwo. Odkładacie, czy jak? Jeżeli tak to ile trwa takie odkładanie na miesięczną wycieczkę? Jeżeli nie problem to prosiłbym o odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Cuba jesli ma sie w planach taki wyjazd to nalezy odkladac kase,,mozna dostac od kogos na np urodziny itd sa tacy ze odmawiaja sobie w Polsce wielu spraw aby miec na taki wyjazd ,pracuja ile sie da aby cos odlozyc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.