Skocz do zawartości

Wypożyczenie Samochodu Czy Inny Transport

Jacob87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 96
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

dareknow0 dzięki za rady :) zapewne jakaś toyotkę sobie bym wybrał - fakt iż amerykańskie smoki potrafią pić benzyny sporo. GPS na szczęście mam w swoim SGS II mam nadzieje, iż on wystarczy i mniej przy sobie urządzeń tym lżej przy zwiedzaniu. A może wiesz jaka cena jest wejścia do Muzeum Historii Naturalnej w NYC ? Dzięki wszystkim za pomoc... będę szukał dalej jak coś znajdę, umieszczę tutaj :P

dareknow0 dzięki za rady :) zapewne jakaś toyotkę sobie bym wybrał - fakt iż amerykańskie smoki potrafią pić benzyny sporo. GPS na szczęście mam w swoim SGS II mam nadzieje, iż on wystarczy i mniej przy sobie urządzeń tym lżej przy zwiedzaniu. A może wiesz jaka cena jest wejścia do Muzeum Historii Naturalnej w NYC ? Dzięki wszystkim za pomoc... będę szukał dalej jak coś znajdę, umieszczę tutaj :P

Byłem w Muzeum Historii Naturalnej w Washington DC i Muzeum Lotnictwa Kosmonautyki i Austronautyki w Washington ( warto ) wejście darmowe. Dlatego w NY już nie byłem ale myślę ,że około $20 wejście.Na lotniskowiec w NY $24 ,na Statuę około $15 . Musisz posiadać dobry GPS bo z mapą nic nie zwojujesz.I jeszcze jedno o czym musisz wiedzieć to to ,że w USA trzeba jeździć zgodnie z przepisami . Za szybkość złapią ,nawet się nie będziesz spodziewał kiedy. :)

makdonald, dareknow0 ten Nowy Orlean to nie przypadek po prostu zawsze chciałem go zwiedzić choć może nie musi być koniecznie ale zahaczyć o Louisiane było by fajnie no w ostateczności do Alabamy :)

Co do kasy to mówię, ciężko będzie 5,500$ powinno być ale mam jeszcze czas na zbiory najwyżej od rodziny :P

Co do kart kredytowych to właśnie też się na tym już zastawiałem na razie mam tylko mbankową kartę debetową ale chyba będę musiał się przejść do któregoś z banków i sobie wyrobić. Plus wyrobie sobie tą kartę studencką ISIC - o ile coś to da ze zniżek typu muzeum itp.

Poszukam jeszcze i porozglądam się za internetowymi wypożyczalniami i poszukam od doświadczonych bywalców w Stanach jakichś podpowiedzi.

dareknow0 tak jadę sam na tę wyprawę życia :) albo dam rade albo "zaginę w akcji"

wyrób karte walutowa w BZWBK . Polecam. Jest to karta debetowa ale jest wypukła czyli ma działanie takie jak kredytowa więc z nia nie zginiesz :)

Pamiętaj też że ze względu na twoj wiek bedziesz musial zaplacic extra, tzw. underage fee - dla wszystkich ponizej 25 roku zycia. Głupie, no ale cóż. No niezbedne miedzynaroodowe prawo jazdy, ktore wyrobisz za 30 zł w urzedzie miasta. Sam się niedługo wybieram do San Francisco w grudniu, znalazlem dwie dosc tanie w porownaniu do innych wypozyczalnie w ktorych prawdopodobnie bede wypozyczal: www.usacarsrental.com albo www.foxrentacar.com . Trzeba uwaząc na to underage fee, bo w niektorych sobie za to zycza $25 NA DZIEŃ co jest totalnym zdzierstwem.

Aha i co do noclegu to mozesz sprawdzic airbnb.com, calkiem fajny nocleg mozna znalezc za $50/day - jesli nie przeszkadza ci ze to bedzie u kogos w domu...ja zamierzam tak wlasnie mieszkac jak pojade, zamiast gniezdzic sie w jakims zawszonym hotelu ktory i tak bedzie drogi jak cholera

mialem dac znow ten temat ale widze ze milpol mnie troche ubiegl z ta strona ale dobrze ze napisal o tej mozliwosci

podam temat co jakis czs dalem ,tutaj sa pewne strony gdzie mozna cos wynajac za pol darmo a moze ktos bedzie przewodnikiem po okolicy ;)

http://forum.usa.info.pl/topic/19652-mieszkaniapokoje-do-wynajecia-na-calym-swiecie/

Tak się zastanawiam, skąd bierzecie na to wszystko tyle pieniędzy? No bo na miesiac 6000 $, Przelot 1000$ , To jest 7000$ , na Zlotowki - 22 tys. , a przy polskich zarobkach o taka kwote nie latwo. Odkładacie, czy jak? Jeżeli tak to ile trwa takie odkładanie na miesięczną wycieczkę? Jeżeli nie problem to prosiłbym o odpowiedź.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...