Jacob87 Napisano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 4 Listopada 2011 byc moze jest to corolla - biale na bialym i male i do tego moj nienajlepszy wzrok nie pomagaja w identyfikacji polecam ( zreszta sam tym autkiem jezdzisz...) corka dostala od nas taka corolle (rocznik 2003 ale kupilismy w lecie 2002)) i bila ja dosc mocno i to kilka razy pierwsza stluczka to bylo walniecie z szybkoscia okolo 40mph w pokaznych rozmiarow murowana kolumne z cegiel, na ktorej spoczywala skrzynka pocztowa - cegiel nawet nie dalo sie pozbierac, skrzynka pocztowa wyladowala na jakims drzewie a corolla miala troche pogiety blotnik, peknieta pokrywe zderzaka i pekniety "drive shaft" ( wszystko naprawione w ciagu dnia po otrzymaniu czesci) druga "stluczka" to kolizja z vanem na parkingu - corolla uderzona dokladnie w to samo miejsce ( ouch!) i jeszcze kilka innych przygod w kazdym razie autko nastukalo okolo 200 000 mil sluzylo corce prawie do konca studiow i jeszcze je sprzedala za okolo $ 3000( no ale ona juz wtedy zajmowala sie zawodowo sprzedawaniem toyot...hehehe) corolla jest niezwykle ekonomiczna w spalaniu benzyny kiedy oddalismy corce corolle to sami kupilismy nowego yarisa sedan - byl rok 2007 autko doskonale wykonane z osiagami na autostradzie rzedu 45mpg niestety rok temu malzonka go skasowala ( zle wziela zakret) wiec kupilem jej nastepne nowe autko - 2010 yaris sedan i troche inny kolor he he opinia na temat kobiet za kierownicą wiecznie żywy Ja mam w Polsce Toyotę Corolle Hatchback bodajże z 2007 - stad wiem iż co Toyota to jednak Toyota i warto ją jednak wybrać. Mam jeszcze pytanko w tym National Car Rental jest opcja "save time" bym wypełnił i nie musiał się męczyć z panem w okienku. Chce to wypełnić ale w opcji Driver's License Expiration Date nie wiem co ustawić skoro moje prawko jest bez daty wygaśnięcia, czy tu chodzi może o międzynarodowe? Co jeszcze śmieszniejsze by podać np numer lotu chodź nie koniecznie, w bazie przewoźników nie ma LOTu Pytanie jeszcze techniczne jak to jest z płynami w aucie przy wypożyczeniu - czy płyn do spryskiwaczy, hamulcowy, chłodnicy jest sprawdzony przez firmę wypożyczającą i nie muszę się martwić, czy jak zabraknie to mam dolewać na własną odpowiedzialność bo skąd będę wiedział, który. Ogólnie czy sprawność techniczna auta w wypożyczalni jest sprawdzona przed wydaniem? Czy jedynym problem będzie paliwo a jak będą usterki to dzwonie i pomoc przyjedzie (bezpłatnie)? @edit + czy gniazdo zapalniczki jest w tych samochodach bo będę musiał ładować komórkę z włączonym GPS'em
dareknow0 Napisano 4 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2011 Zapewne dostaniesz sprawne auto z uzupełnionymi wszystkimi płynami .Nie myślę abyś musiał się martwić .Jedynie płyn do spryskiwaczy może Ci się skończyć jak będziesz dużo używał .Wówczas kupisz na każdej stacji za 2-3$ . Bo chyba nie będziesz wołał pomocy drogowej.W razie awarii to oczywiście dzwonisz do wypożyczalni i podstawią Ci drugie auto.Nie widzę innej możliwości . Gniazdo do zapalniczki z pewnością będzie ,może nawet nie jedno.Spoko.
sly6 Napisano 4 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2011 jak sie wie gdzie jest ten zbiornik do wlewania plynu to mozna samemu to zrobic
Jacob87 Napisano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 siedzac sobie teraz w deszczowym NYC naszly mnie mysli na temat wypozyczanego auta. Potrzebuje informacji na temat płatnych autostrad, mostow i tuneli. Ile np wyniosła by mnie podroz i95 calym wschodnim wybzerzem? Od Miami do Nowego Jorku? Bo martwie sie juz o fundusze i moze przesadzilem :-P sorka za bledy pisane z telefonu...
dareknow0 Napisano 22 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 To nie są wysokie kwoty. Jechałem dwukrotnie z NYC do Miami. Dokładnie nie pamiętam ale mosty i tunele to tylko przy wyjeździe z NYC a póżniej opłaty za droge I-95. Wydaje mi się ,że nie będzie to więcej niż $50 w jedną stronę. Ja mam E-ZPass więc jadę i nie patrzę . Pamiętaj abyś miał drobne.Nieraz jedziesz przez bramki i tylko wrzucasz wyliczoną kwotę ,dlatego trzeba mieć bilon jak nie masz E-ZPass.
Jacob87 Napisano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 dareknow0 dzieki za szybka odpowiedz... przy wypozyczeniu auta zaznaczylem wlasnie e-zpass wiec wygoda na pewno to jest. jesli 50$ wychodzi w jedna strone to spoko balem sie iz sa to wieksze koszta a na pewno bede jechal w obie strony. troche sie martwie powrotem gdyz bedzie to polowa grudnia i nie wiem jak z autostradami w sniezne dni... sa przejezdne czy warto brac pod uwage iz sie nastoje i wyjechac wczesniej by dotrzec na miejsce na czas.
dareknow0 Napisano 22 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 USA to nie Polska .Tutaj jak jest prognoza ,że ma padać śnieg to pługi i piaskarki już czekają w pogotowiu.Drogi expresowe powinny być "czarne" nawet jak pada śnieg.Sypią ostro czymś solopodobnym Nie napisałeś kiedy jedziesz na południe bo musisz wiedzieć ,że jutro zaczyna się długi weekend i będzie bardzo ciasno na drogach, a tutaj nie pogonisz bo złapią tylko moment ( za przekroczenie szybkości).
sly6 Napisano 22 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 Jacob to zalezy od opadow sniegu,nikt jeszcze nie wygral z natura czy to w Polsce czy tez w USA..dlatego tez musisz sprawdzac prognoze pogody . mozna miec duzo sprzetu a przegrac na jakis czas z pogoda a wtedy sie nie jedzie.
Jacob87 Napisano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 auto wypozyczam dopiero 30 listopada to juz powinien byc spokoj poswiateczny. dzieki za odp :-) btw bedzie ktos w czwartek na paradzie ??? bo szykuja sie ostro chyba warto zobaczyc ^^
dareknow0 Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 Parada super - od 9 rano do południa. 34 str przy 7 Av
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.