gino9 Napisano 1 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 witam Bylem 2 tyg na florydzie dokladnie orlando i ..spodobalo sie mi i mojej zonie.Obecnie mieszkamy blisko 7 lat w uk i chcielibysmy zamieszkac na florydzie.I teraz pytanie gdzie?Orlando czy bezpiecznie i ktora czesc dokladnie?Wiem ze Pine hills odpada.Moze inne miasteczko mniejsze kolo orlando.Praca pewnie jak wszedzie ale kazde info sie przyda.Moze uda sie kupic mieszkanie przed przylotem.
dekadentka Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 O Orlando dużo nie wiem, byłam tam tylko raz (mimo że mieszkamy nie tak daleko), ale mój mąż, który był tam wiele razy nie pozwolił mi się nigdzie samej ruszać gdyż jak stwierdził on i jego znajomi - nie jest tam za ciekawie. Ale może inne osoby mieszkające tam mają coś innego do powiedzenia ...
makdonald Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 mojego kolege w tamtym roku napadli i okradli na stacji benzynowej w orlando i od tej pory orlando mi sie juz nie kojarzy z myszka miki tylko z lobuzeria po tampa/st pete orlando to najgorsze miejsce do zycia na florydzie dlaczego was tam akurat ciagnie - pogoda do dupy, oceanu nawet przez lornetke nie widac i autostrady sa tam wiecznie zakorkowane smrod brud i bandytyzm
sly6 Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 a praca leglana czy tez nielegalna,,do tego pobyt ma byc legalny czy tez nielegalny?
emigum Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Gwarantuję, że gdybyś na wejściu dał wielki czerwony napis, że USA nie jest w UE i nie ma opcji, żeby się tam od tak osiedlić, to miałbyś na forum 1/2 tematów mniej.
gino9 Napisano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Praca legalna i pobyt legalny,juz sie zniechecilem troche.Jakie miasta proponujecie?Chodzi o bezpieczenstwo bo to najwazniejsze.
tapeta999 Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Zadaleś pytanie jakby przeprowadzenie i znalezienie pracy w USA oczywiście wszystko legalnie bylo tak samo proste jak przeprowadzenie się do jednego z krajów Unii. Chyba że czegoś nie wiem???
equaitable Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 To jak chodzi o bezpieczeństwo to może Montana ?
makdonald Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 To jak chodzi o bezpieczeństwo to może Montana ? bron boze coraz czestsze ataki niedzwiedzi hawaje tez nie sa bezpieczne bo sklepy z niewinnych klientow robia "shoplifterow" moze guam ?
equaitable Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 No ale co innego ludzie a zwierzęta..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.