Skocz do zawartości

Czy Warto Jechać Na W&t?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jeszcze niedawno byłem całkowicie zdecydowany na wyjazd na w&t 2012 ale ostatnio coraz częściej słyszy się o złych warunkach pracy, czy o tym że, po odjęciu przez pracodawcę opłaty za mieszkanie rzeczywiste wynagrodzenie jest strasznie małe. Przykładem może być ostatnio nagłaśniany strajk uczestników W&T 2011 w fabryce czekolady. W związku z tym mam kilka pytań do osób, które były kiedyś na w&t.

1. Czy waszym zdaniem warto jechać na wat?

2. Czy jesteście zadowoleni ze swoich wyjazdów? (ale szczerze, bo czasem osoby niezadowolone nie przyznają się do tego co je spotkało w USA)

3. Czy mając w planach wyjazd w przyszłości (za 1,5 roku) na internship warto go poprzedzić wyjazdem na w&t?

4. Jakie są szanse na zarobienie czegoś(pomijam Alaskę), albo chociaż na zwrot kosztu wyjazdu?

5. Ile w waszym przypadku na Work&Travel było work, a ile travel?

Napisano

1. Czy waszym zdaniem warto jechać na wat?

2. Czy jesteście zadowoleni ze swoich wyjazdów? (ale szczerze, bo czasem osoby niezadowolone nie przyznają się do tego co je spotkało w USA)

3. Czy mając w planach wyjazd w przyszłości (za 1,5 roku) na internship warto go poprzedzić wyjazdem na w&t?

4. Jakie są szanse na zarobienie czegoś(pomijam Alaskę), albo chociaż na zwrot kosztu wyjazdu?

5. Ile w waszym przypadku na Work&Travel było work, a ile travel?

1. Zdecydowanie TAK - najlepszy 3 mies. w moim życiu

2. Szczerze jestem bardzo zadowolony.

3. Myślę, że warto się najpierw zorientować co i jak.

4. Pomijając Alaskę (jak jest dobry sezon) to nie ma co liczyć na jakieś duże pieniadzę. Oczywiscie wszystko zalezy od Twojego nastawienia i chęci do pracy, bo jak np. znajdziesz druga prace i bedziesz chcial troszke potyrac to da sie zarobic. Ja akurat jechalem odpoczac i przy jednej lajtowej pracy i pozwiedzałem i laptopa przywiozlem :)

5. Zdecydowanie wiecej Travel u mnie: San Francisco pare razy, Las Vegas, Yosemite national park, Kentucky:), New York

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...