Skocz do zawartości

Rozmowa Z Konsulem W Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chodzi mi o odprawe juz na lotnisku w stanach jesli juz do niego podejde dam passport czy u niego w kompie pojawi sie informacja o tym mom wykroczeniu ze cos tam kiedys bylo nie halo he? Co najlepiej w takiej sytuacji zrobic by bezpiecznie odbyc ta rozmowe I nie zostac cofnietym

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

leciec przez Irladnie i tam przejsc odprawe wizowa-bagazowa-masz temat o tym na forum

jak Cie cofna to z Irlandii .

mozesz tez poczytac o tym na roznych forach angojezycznych i znalesc prawnika.

Napisano

Red jakbys poznal prawo w USA to Prezydent jest na ostatnim miejscu tej ukladanki w sprawie wiz

od tego jest Kongres oraz Senat,czytales chyba co sie teraz dzieje tam ,ze jedni chca takich ciec a inni innych

kolejna sprawa kto Nam kazal znosic wizy dla amerykanow w latach 90-tych jednostronnie?a no nikt a ze byly naciski Polakow z USA ze maja paszporty amerykanskie i musza isc po wize to zniesli

ale bedac w Unii dla kanadyjczykow znieslismy jednostronnie wizy bo tak byl wymog Unii ;) i tak samo bylo by z amerykanami ze mieli by ruch bezwizowy

Podobno Chorwacja ma miec ruch bezwizowy w 2011 a przeciez nie sa w Unii ,

mowi sie ze maja nosa ze byla w USA i szybko wraca ;)

temat wiz walkowany byl wielokrotnie, ale jakos nigdy sie nie udalo popchnac sprawy do przodu. Znajdzie sie jadna lub dwie osoby w kongresie, ktore niby "chcialyby" zniesc wizy dla polakow, moze nie zmieniajac cale prawo imigracyjne ale tworzac niejako odrebny akt dotyczacy tylko polakow ktory umozliwialby ruch bezwizowy... i na tym cala gadka sie urywa, nikt nic nie umie zrobic aby sprawa poszla do przodu

prezio sam tego nie zrobi to oczywiste, niemniej jednak wielkiej inicjatywy z jego strony nie widac, chociaz moglby walnac piescia w stol i sprawe postawic na swoim, troche halasu by bylo i moze cos by sie ruszylo

...a tak, zapomnijcie o ruchu bezwizowym, az do czasu, gdy nie spelnimy minimalnych kryteriow

Napisano

Red byla tzw furtka o jaka sie staralismy i to bylo 10 % odmow no i kto sie zakwalifikowal?a no Czesi Litwa ...mozna powiedziec ze mysmy o to walczyli a inni weszli ,nie zle co ;)

bo zostalo w przepisach ujete ze te 10% jest na jakis czas a nie na stale i po pewnym czasie znow mamy te 3%..

cos podobno ma sie zmienic w przepisach ale kiedy to bedzie?czas pokaze

Napisano
...a tak, zapomnijcie o ruchu bezwizowym, az do czasu, gdy nie spelnimy minimalnych kryteriow

Bo wygląda na to, że nawet te 'minimalne' są dla naszego narodu zbyt 'wyśrubowane' ;)

Napisano

temat wiz walkowany byl wielokrotnie, ale jakos nigdy sie nie udalo popchnac sprawy do przodu. Znajdzie sie jadna lub dwie osoby w kongresie, ktore niby "chcialyby" zniesc wizy dla polakow, moze nie zmieniajac cale prawo imigracyjne ale tworzac niejako odrebny akt dotyczacy tylko polakow ktory umozliwialby ruch bezwizowy... i na tym cala gadka sie urywa, nikt nic nie umie zrobic aby sprawa poszla do przodu

Dla amerykanow sprawa wiz dla malego narodu zyjacego gdzies na pograniczu Azji nie ma zadnego znaczenia i takie sa fakty.

Im szybciej Polscy zrozumieja, ze nie sa jedyni, niepowtarzalni, najlepsi tym lepiej dla nich i dla swiata.

prezio sam tego nie zrobi to oczywiste, niemniej jednak wielkiej inicjatywy z jego strony nie widac, chociaz moglby walnac piescia w stol i sprawe postawic na swoim, troche halasu by bylo i moze cos by sie ruszylo

W stol powiadasz? Piescia? Moze od razu butem w mownice?

Ciekawe masz wizje o tym jak sie uprawia polityke . Polskie takie.

Napisano

Dla amerykanow sprawa wiz dla malego narodu zyjacego gdzies na pograniczu Azji nie ma zadnego znaczenia i takie sa fakty.

Im szybciej Polscy zrozumieja, ze nie sa jedyni, niepowtarzalni, najlepsi tym lepiej dla nich i dla swiata.

Ja na co dzien dostrzegam, ze sie mylisz, polacy sa najmadrzejsi, najpiekniejsi, najwspanialsi takiego drugiego narodu ze swieca prozno szukac

W stol powiadasz? Piescia? Moze od razu butem w mownice?

Ciekawe masz wizje o tym jak sie uprawia polityke . Polskie takie.

...tak! tak! dokladnie tak! trafiles w samo sedno, z tym ze musi poprawic jeszcze kijem bejsbolowym, dla efektu.

Napisano

Sly6 Dostałem od niej sms ze wyjechała za granice na chwile, wiec jak tylko wroci to zapytam ją czy dostała zakaz i owszystkie szczegoły co i jak!! Wiem wspomniałą tylko ze ona i jej narzeczony staraja sie o wize narzeczenska -(tylko problem jest takie ze to wsyzstko trwa 6 mc) ale podobno juz wtedy bez problemu przejdzie wszystkie rozmowy!

Red77 o to chodzi ze nasi gina na wojnie w czesi i litwini smigaja sobie do usa Nasuwa się tylko pytanie "co z ta polską..." . :-)

A jezli chodzi jej date powrotu to było dokładnie 1,5 mc Musiała wracac bo juz jej sie konczyła wiza J1 Na rozmowie w polsce bez zadnych problemow dostała wize nikt jej nie pytał co jak i dlaczego tak szybko wraca! Bilet powrotny miała za 2 albo 3 tyg! I tak jak piszesz ze pewnie zjadł ja stres i sie motała! Jednak ja juz sie podchodzi do tego okienka to trzeba zachowac zimna krew, nie sciemniac i być PEWNYM siebie!

A co do tego zniesienia wiz to pamietam jak Obama obiecywał polakom że do końca swojej kadencji postara przekonac sie kongres CZEKAMY!!!!

A tak odbiegajac od tematu, jak myslicie kiedy wyemieniac $ ? pozcekac do grudnia? (wylot mam 10)

pozdro

Napisano

Mariano jak bedziesz znac kurs dolara to daj znac,pare osob na tym zarobi ;)

teraz pisac o kursie to jak wrozyc co bedzie jutro-pojutrze ..moze sie kurs utrzymac a moze jeszcze pujsc wyzej ..

jesli sie stara o k-1 to niech sprawdzi czy ma zakaz wjazdu,jesli ma to tej wizy nie dostanie ale jesli ma,to nalezy sprawdzic oraz miec kopie za co ja zawrocili ..

kiedys pisala o tym Karina.

pisza tez na stronie Ambasady ze wiza nie oznacza ze zostanie czlowiek wpuszczony na teren USA,wiza upowaznia osobe do stawienia sie na granicy a reszta w rekach urzednika na granicy,to On podejmuje decyzje

tak samo masz na granicy z Kanada.jak masz ruch juz bez wizowy,jedni wjezdzaja a inny nie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...