jj09 Napisano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 To ja się podłączę do dyskusji. Z tego co wiem to po co najmniej roku studiów na wizie F1 można się ubiegać o OTP (pozwolenie na pracę do 1 roku (praca musi być chyba zgodna z kierunkiem studiów) - nie wiem czy nie można nawet tego potem przedłużyć). Potem jak się sprawdzisz w pracy to można się ubiegać o H1B...no i dopóki pracujesz, dopóty masz pobyt stały. Jeśli chodzi o pobyt stały bez względu na to czy masz pracę czy nie to w grę wchodzi chyba tylko loteria, albo ślub z amerykanką. Poprawcie mnie jeśli się mylę.
sly6 Napisano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 dobrze ze pytasz sie czy dobrze piszesz na wizie H1B masz legalny pobyt dopuki masz ja wazna oraz pracujesz dla danego pracodawcy,,to nic nie ma wspolnego z pobytem stalym pobyt staly to zielona karta .. jest cos takiego jak sponosrowanie pracownicze ,,jak nie to slub lub tez loteria.
jj09 Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 Dokładnie o to mi chodziło...niepotrzebnie użyłem słowa stały (które już skreśliłem). @Gulons: co do SATów to Ci wybitni mają wyniki zbliżone do 100%, bądź 100%
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.