dominik301094 Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 jeśli chodzi o te 100$ to ja słyszałem ze tyle kosztuje u notariusza w USA takie coś, ale dokladnie nie wiem. Dopiero orientuje się w temacie, ponieważ o wyjeździe myślę poważnie dopiero od 2 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareknow0 Napisano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 darek moze nie chodzic o to ze ktos moze na tym zarabiac a jedynie sa takie miejsca ze moga chciec tyle za zaproszenie -za wystawienie w latach 90-tych duzo bylo pisane ile kosztuje wystawienie zaproszenia ..wiec biznes sie kreci widzisz sa tacy ludzie ze beda Ci liczyc za wszystko ..i nie chodzi o obcych ludzi . a czy masz szanse,jak Ci powiem ze masz 50/50 to duzo jest czy tez malo? Może i gdzieś jest takie miejsce ,że wystawienie zaproszenia tyle kosztuje Ja jeszcze takiego miejsca nie znalazłem Ostatnio chyba w styczniu wystawiałem dwa zaproszenia i płaciłem za pierwsze $15 a za to drugie już tylko $5 bo przy drugim już było mniej pracy ( wystarczyło zmienić dane zapraszanego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 mozesz znalesc i za 200 dol czy tez i 300 dol ale jak napisal darek to kosztuje tyle lub tez mniej jak sie dobrze poszuka takie same masz szanse z zaproszeniem za 100 dol jak i za 1 dol jak Ci ktos je poswiadczy 15 dol to tanio bylo tak ze sie placilo po 50 w gore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makdonald Napisano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 wedlug prawa federalnego uslugi "notary public" sa bezplatne na terenie stanow zjednoczonych i podleglych terytoriow nie przeszkadza to jednak aby osoby prywatne lub "organizacje polonijne" spiewaly sobie $100 albo i wiecej za "zaproszenie" beda ci mowic, ze jest tak drogo bo koszty notarialne sa wysokie i dasz sie na to nabrac bo w kraju nadwislanskim "notariusz" jest usankcjonowana przez panstwo instytucja mafijna ( samo panstwo zreszta tez jest instytucja mafijna) pamietam, ze za glebokiej komuny ( lata 60te XXw) rzeczywiscie zaproszenia byly wymagane ale raczej tylko celem wydania paszportu przez wladze peerelu; konsulaty "gave it a rat shit"....hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik301094 Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 czyli z tego wynika ze jeśli dostane zaproszenie niepoświadczone przez notariusza to powinno wystarczyć ?? i jeszcze jedno gdzie mogę znaleść formularz zaproszenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareknow0 Napisano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 czyli z tego wynika ze jeśli dostane zaproszenie niepoświadczone przez notariusza to powinno wystarczyć ?? i jeszcze jedno gdzie mogę znaleść formularz zaproszenia? Nie żartuj . Co sam sobie wypiszesz zaproszenie ? Na druku muszą być dane sponsora ( zapraszającego ) z nr certyfikatu naturalizacji włącznie i jego podpisem oraz podpisem notariusza z pieczątką podłużną oraz pieczęcią okrągłą (odciskaną). http://www.uscis.gov/files/form/i-134.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik301094 Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 no tak zrozumiałem z tej odpowiedzi: tak naprawde to zaproszenie mozna napisac na kartce A4 i podpisac je,mozna jego nie nosic do notariusza.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareknow0 Napisano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 no tak zrozumiałem z tej odpowiedzi: Powstrzymam się od komentarza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Mozna napisac ale nie Ty masz to robic ... jesli ktos Cie zaprasza to sam piszesz sobie zaproszenie? a gdzie dane tego kogos jak imie,nazwisko,adres, podpis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik301094 Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 no ja wiem o tym. Źle mnie Pan zrozumiał. Ja chciałem jakis formularz, aby podesłac link znajomemu z USA, aby juz on nie szukał bo i tak dużo dla mnie robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.