Skocz do zawartości

Jakie Szanse Dostania Wizy?

dominik301094

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

darek moze nie chodzic o to ze ktos moze na tym zarabiac a jedynie sa takie miejsca ze moga chciec tyle za zaproszenie -za wystawienie ;)

w latach 90-tych duzo bylo pisane ile kosztuje wystawienie zaproszenia ..wiec biznes sie kreci ;)

widzisz sa tacy ludzie ze beda Ci liczyc za wszystko ..i nie chodzi o obcych ludzi .

a czy masz szanse,jak Ci powiem ze masz 50/50 to duzo jest czy tez malo?

Może i gdzieś jest takie miejsce ,że wystawienie zaproszenia tyle kosztuje :) Ja jeszcze takiego miejsca nie znalazłem :) Ostatnio chyba w styczniu wystawiałem dwa zaproszenia i płaciłem za pierwsze $15 a za to drugie już tylko $5 bo przy drugim już było mniej pracy ( wystarczyło zmienić dane zapraszanego) :)

mozesz znalesc i za 200 dol czy tez i 300 dol ale jak napisal darek to kosztuje tyle lub tez mniej jak sie dobrze poszuka ;)

takie same masz szanse z zaproszeniem za 100 dol jak i za 1 dol jak Ci ktos je poswiadczy :)

15 dol to tanio :) bylo tak ze sie placilo po 50 w gore ;)

wedlug prawa federalnego uslugi "notary public" sa bezplatne na terenie stanow zjednoczonych i podleglych terytoriow

nie przeszkadza to jednak aby osoby prywatne lub "organizacje polonijne" spiewaly sobie $100 albo i wiecej za "zaproszenie"

beda ci mowic, ze jest tak drogo bo koszty notarialne sa wysokie i dasz sie na to nabrac bo w kraju nadwislanskim "notariusz" jest usankcjonowana przez panstwo instytucja mafijna ( samo panstwo zreszta tez jest instytucja mafijna)

pamietam, ze za glebokiej komuny ( lata 60te XXw) rzeczywiscie zaproszenia byly wymagane ale raczej tylko celem wydania paszportu przez wladze peerelu; konsulaty "gave it a rat shit"....hehehe

czyli z tego wynika ze jeśli dostane zaproszenie niepoświadczone przez notariusza to powinno wystarczyć ??

i jeszcze jedno gdzie mogę znaleść formularz zaproszenia?

Nie żartuj . Co sam sobie wypiszesz zaproszenie ? :)

Na druku muszą być dane sponsora ( zapraszającego ) z nr certyfikatu naturalizacji włącznie i jego podpisem oraz podpisem notariusza z pieczątką podłużną oraz pieczęcią okrągłą (odciskaną).

http://www.uscis.gov/files/form/i-134.pdf

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...