Skocz do zawartości

Emigracja Na Stałe (24 Latek Po Studiach) - Co O Tym Myślicie ?

Yoshizaki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nawiązując do tego ile co kosztuje w USA to proponuje zauwazyc kilka waznych rzeczy:

Przede wszystkim nie mozna patrzyc na te ceny przeliczajac je na złótowki , a raczej patrzac pod kątem "ile musze sie n*****ć zeby na to zarobic".I wtedy zobaczymy ze ten stosunek jest zblizony to tego co w Polsce.Po drugie pragnę tutaj nadmienic ze kazdy z nas ma inne zdanie na temat imigracji do USA z racji tego ze niektórzy są juz tu w Polsce wzglednie ustawieni w Polsce i łatwiej im mówic ze w USA jest gorzej.Oczywiscie nie bronie ani nie twierdze ze w USA jest jak w raju.Inni zaś tak jak Yoshizaki , ja czy tez jescze pare osoó z tego forum którzy dopiero np. wchodzą na rynek pracy i widzą to co widzą to wówczas zupełnie inaczej patrzą na imigracje.Z mojego punktu widzenia (20 latka który skonczył technikum hotelarskie i G z tego ma) Polska jest krajem p******m( w duzym skrócie pisząc) i ja osobiscie nie widze tutaj swojej przyszłosc.Gdybym sie urodził 10 lat wczensiej to wówczas 20 lat konczyłym w nieco lepszych czasach i dzisiaj miałbym pewnie juz jakas stałą prace albo firmę i temat imigracji dla mnie by nie istniał.Jednakże jest inaczej

bredzisz

gdybys urodzil sie 10-15 lat temu to dopiero bys narzekal, teraz to jest wszystko pikus :) w tamtych czasach to dopiero mlodzi mieli przerabane,

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Tomasz przepraszam ze taka wtopa wystapila,,,wlasnie to zauwazylem ...ten 13 :D

hehe

masz racje ze to Pacio pisal :)

co do przerabania to kiedys nalezalo miec wize ,paszport aby jechac do Anglii,Niemiec ,za prace nielegalna dawali misia w Niemczech a wtedy zegnaj Europo ;)

no ale bylo minelo

a teraz wracajac do tematu to troche jest odpowiedzi .

Tomasz oczywiscie ze kazdy niech zyje tam gdzie chce,jak sam napisales nie nalezy pisac za duzo pesymistycznie ale takie tez optymisyczne sprawy moga kogos zle naprowadzic ...

jedynie nalezy pokazac wiele spraw z ronych stron,pokazac jak moze sie udac,moze pokazac jaka mozna isc droga i wtedy niech dana osoba sama podejmuje decyzje co zrobi ze swoim zyciem

zycie czasami jest szare ;)

Napisano

Zgadzam się z Tobą. Taką tezę wysunął jednak pacio177, a nie ja ;)

Jak dla mnie to niech każdy żyje tam gdzie mu dobrze. Możemy się jedynie cieszyć, że mamy możliwość wyboru. To czy ktoś z niej chce skorzystać to już indywidualna sprawa.

Może byś wyjechał i zarobił, a może nie. Może wymieniłbyś funty po 6.50, a może po 4.20. Nie ma co gdybać tylko próbować się odnaleźć w życiu, które jest tu i teraz :) Nie stój w miejscu, staraj się zmieniać to co Ci nie odpowiada :)

musiałbym najpierw wytępic te wszytkie kur.... które rządzą tym krajem

Napisano

Którym krajem? Bo jak naszym, to: 1. sam te kulwy wybierałeś; 2. te kulwy wybrane spośród nas samych, więc domyśl się gdzie leży problem. :P

Żeby nie było pesymistycznie, to dla pokrzepienia serc polecę Wam vlog zajebiście fajnego kolesia Sebastiana (tak zrobię mu kryptoreklamę, skoczcie mi ;) ).

Gwarantuję, że 90% z Was dostanie takiego kopulca na Amerykę, że ho ho. :D

Wklejam link do #7 filmiku, bo tam są zawarte najciekawsze treści. :) A jak ktoś będzie chciał, to obejrzy resztę.

Co najważniejsze: na pierwszy rzut oka koleś jest najnormalniejszym przeciętniakiem, a mieszka na Florydzie, fruwa po całym świecie i goli kapuchę. Odrobina szczęścia i każdy z Was tak może. :lol:

ps.

Nie musicie dziękować. Wystarczy mnie wielbić na klęczkach :P

Napisano

Hmmm... Jeśli to jest Twoim jedynym sposobem na polepszenie sobie bytu, to Tobie by lepiej pasowała emigracja do kraju, gdzie 100% społeczeństwa jest zadowolone z rządu, jaki mają ;)

Tylko Stany, Polska, ani chyba żadny demokratyczny kraj takowych rządzących nie ma.

A Belgia to nawet ponad rok nie mogła sobie rządu wybrac...

Napisano

Którym krajem? Bo jak naszym, to: 1. sam te kulwy wybierałeś; 2. te kulwy wybrane spośród nas samych, więc domyśl się gdzie leży problem. :P

Żeby nie było pesymistycznie, to dla pokrzepienia serc polecę Wam vlog zajebiście fajnego kolesia Sebastiana (tak zrobię mu kryptoreklamę, skoczcie mi ;) ).

Gwarantuję, że 90% z Was dostanie takiego kopulca na Amerykę, że ho ho. :D

Wklejam link do #7 filmiku, bo tam są zawarte najciekawsze treści. :) A jak ktoś będzie chciał, to obejrzy resztę.

Co najważniejsze: na pierwszy rzut oka koleś jest najnormalniejszym przeciętniakiem, a mieszka na Florydzie, fruwa po całym świecie i goli kapuchę. Odrobina szczęścia i każdy z Was tak może. :lol:

ps.

Nie musicie dziękować. Wystarczy mnie wielbić na klęczkach :P

apropo wybierania to głosowałem na innych , bardziej kierując sie głosowaniem na "mniejsze zło" bo tak to nie głosowałbym na nikogo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...