Skocz do zawartości

Uzyskanie Wizy Sb 1 Powracający Rezydent

kózka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

karte mozesz miec nie wazna ale nadal w systemie bedziesz jako staly rezydent -tutaj nalezy oddac GC aby myslec o wizie turystycznej..

nie wiem czy chcesz wrocic do USA na stale czy tez nie ale poszukaj czegos na roznych forach anglojezycznych,jest tego troche teraz i zobacz czy ktos mial podobny przypadek..

Napisano

Ja tak latalem przez 6 lat, i przy przekraczaniu granicy nie bylo problemu (mowie o JFK). Tylko raz dostalem ostrzezenie (a raczej rade) od oficera, iz powinienem troche skrocic pobyty po za usa bo moge miec problemy. Probemow akurat z tym nie mialem przy obywatelstwie (musialem tylko udowodnic wszystkie daty wylotow i przylotow), ale ... i tak zrezygnowalem z GC (to juz inna opowiesc) i oddalem ja w ambasadzie usa w londynie.

W twoim wypadku umowil byc sie na wizyte z konsulem i popytal sie czy juz straciles GC czy jeszcze nie. Po drugie jest pytanie czy chcesz tylko odwiedzic mame czy tam zamieszkac.

Ja mam ojac w usa, ktore zamierzam odwiedzic w nastepnym roku i sam sie zastanawiam czy beda mi (i mojej rodzinie) robic schody w ambasadzie z przyznaniem wizy turystycznej.

Tu jeszcze do poczytania http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_1333.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...