Skocz do zawartości

Ile Razy W Ciągu Roku Mogę Przekroczyć Granicę Usa Na Wizie Turystycznej?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

moje pytanie brzmi następująco - ile razy mogę przekroczyć granicę USA w ciągu roku? wiem, że jest to możliwe, lecz czy nie wiąże sie to z jakimiś dodatkowymi pytaniami podczas drugiego wyjazdu, lub cokolwiek, poniewaz chce w lutym sie wybrać na 3 tygodnie, a później w lipcu na 2-3 miesiące wakacji. Nie mija 6 miesięcy, jak niektóry plotki w internecie krążą,że te pół roku minąć musi..

Napisano

to cos zle czytasz te plotki ;)

oczywiscie pisze sie takie cos ale dla pobytow 5-6 miesiecznych w USA

czy lecisz za 1 razem czy tez za 2-4 razem musisz pokazac ze lecisz jako ktos kto zwiedza,odwiedza kogos,nie bedzie pracowac nielegalnie i nie zostanie nielegalnie..

musisz pamietac ze musisz wyjechac z USA do waznosci I-94 ..jak zostaniesz choc 1 dzien dluzej wtedy wiza traci waznosc i nici beda z kolejnych podrozy do USA

Napisano

Ja czasami latałam na święta Wielkanocne i wakacje ...Czasem też na Boże Narodzenie, było wszystko ok, choć przyznam się ze czasem sie też stresowałam...Podobno bywa różnie.Czasem mnie pytali po co i na ile lece a czasem po prostu wbijali pieczątke. Podobno bywa różne, zdarza sie ze ktoś często lata i jest ok, zdarza sie ze ktoś jedzie pierwszy raz i go zawrócą..

Napisano

nie ma takiego prawa co by tak mowilo to raz

zle to rozumujesz

Dlaczego sie pisze o tych 6 miesiacach dla kogos kto byl w USA np 6 miesiecy,aby pokazal na granicy ze jednak cos go trzyma w Polsce,..ale i tak te 6 miesiecy moze byc za malo aby pokazac ..

bedziesz w USA nie przerwanie 6 miesiecy legalnie?

Napisano

mhm...no nic, mam nadzieję, że bez problemów sie obędzie... tym bardziej, że w sierpniu wróciłam do Polski po moim pierwszym 2miesięcznym wakacyjnym pobycie, wtedy dostałam możliwość pobytu na 6miesięcy,który upłynął 27grudnia

Napisano

Witam !

Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki, sugestie, własne doświadczenia......

Wjechałam do USA w 2003 r, I-94 okreslało pobyt na 6 miesięcy. Wyjechałam jednak po 2 latach.Czyli 1, 5 roku byłam nielegalnie.Przy wyjeździe nie zdałam I-94.

W przyszłym tygodniu wybieram się do ambasady ponownie o wizę.

Czy mam szansę na wizę, następnie na wjazd do USA ?

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...