lakeithia Posted January 3, 2012 Report Posted January 3, 2012 moje pytanie brzmi następująco - ile razy mogę przekroczyć granicę USA w ciągu roku? wiem, że jest to możliwe, lecz czy nie wiąże sie to z jakimiś dodatkowymi pytaniami podczas drugiego wyjazdu, lub cokolwiek, poniewaz chce w lutym sie wybrać na 3 tygodnie, a później w lipcu na 2-3 miesiące wakacji. Nie mija 6 miesięcy, jak niektóry plotki w internecie krążą,że te pół roku minąć musi..
sly6 Posted January 3, 2012 Report Posted January 3, 2012 to cos zle czytasz te plotki oczywiscie pisze sie takie cos ale dla pobytow 5-6 miesiecznych w USA czy lecisz za 1 razem czy tez za 2-4 razem musisz pokazac ze lecisz jako ktos kto zwiedza,odwiedza kogos,nie bedzie pracowac nielegalnie i nie zostanie nielegalnie.. musisz pamietac ze musisz wyjechac z USA do waznosci I-94 ..jak zostaniesz choc 1 dzien dluzej wtedy wiza traci waznosc i nici beda z kolejnych podrozy do USA
lorcik Posted January 3, 2012 Report Posted January 3, 2012 Ja czasami latałam na święta Wielkanocne i wakacje ...Czasem też na Boże Narodzenie, było wszystko ok, choć przyznam się ze czasem sie też stresowałam...Podobno bywa różnie.Czasem mnie pytali po co i na ile lece a czasem po prostu wbijali pieczątke. Podobno bywa różne, zdarza sie ze ktoś często lata i jest ok, zdarza sie ze ktoś jedzie pierwszy raz i go zawrócą..
lakeithia Posted January 3, 2012 Author Report Posted January 3, 2012 chodzi mi to,że od mojego powrotu z pobytu lutego do wyjazdu lipcowego nie minie 6miesięcy:) a tak,to jak pisze,w lutym 3tygodnie, w wakacje max 3mies.
sly6 Posted January 3, 2012 Report Posted January 3, 2012 nie ma takiego prawa co by tak mowilo to raz zle to rozumujesz Dlaczego sie pisze o tych 6 miesiacach dla kogos kto byl w USA np 6 miesiecy,aby pokazal na granicy ze jednak cos go trzyma w Polsce,..ale i tak te 6 miesiecy moze byc za malo aby pokazac .. bedziesz w USA nie przerwanie 6 miesiecy legalnie?
lakeithia Posted January 3, 2012 Author Report Posted January 3, 2012 mhm...no nic, mam nadzieję, że bez problemów sie obędzie... tym bardziej, że w sierpniu wróciłam do Polski po moim pierwszym 2miesięcznym wakacyjnym pobycie, wtedy dostałam możliwość pobytu na 6miesięcy,który upłynął 27grudnia
sly6 Posted January 3, 2012 Report Posted January 3, 2012 I-94 przestaje byc wazne jak wylatujesz i Twoj pobyt legalny byl 2 miesiace w USA oddalas moze na lotnisku I-94?
PINIA Posted January 4, 2012 Report Posted January 4, 2012 Witam ! Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki, sugestie, własne doświadczenia...... Wjechałam do USA w 2003 r, I-94 okreslało pobyt na 6 miesięcy. Wyjechałam jednak po 2 latach.Czyli 1, 5 roku byłam nielegalnie.Przy wyjeździe nie zdałam I-94. W przyszłym tygodniu wybieram się do ambasady ponownie o wizę. Czy mam szansę na wizę, następnie na wjazd do USA ? Pozdrawiam.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.