Gość Napisano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2015 Witam serdecznie, czy moge prosic o jakies namiary do firmy transportujacej auto z PL do USA. Bede bardzo wdzieczny za pomoc. Ja 4 lata temu skorzystałam z niemieckiej firmy Interfracht, (http://interfracht.de/index.php?id=logistyka-transportowa) która ma również również oddział w Poznaniu. Kontaktowałam się z wieloma polskimi i amerykańskimi firmami transportowymi, ale wszystkie dawały do zrozumienia, że transport samochodu z ich strony to tylko ze Stanów do Polski, a w drugą stronę to już nie bardzo (chociaż info na ich internetowych stronach mówiły co innego). Być może w ciągu kilku ostatnich lat coś się pod tym względem zmieniło.
skorzewianka Napisano 21 Września 2016 Zgłoś Napisano 21 Września 2016 Witam, chciałabym podpiąć się pod temat. Chciałabym przetransportować samochód z Europy do USA. Szczególnie zależałoby mi, żeby transport odbył się z Portugalii, ale nie mogę znaleźć firmy, która się tym zajmuje. Może być też Hiszpania albo zachodnie wybrzeże Francji. Czy ktoś może pomóc?
***** Napisano 22 Września 2016 Zgłoś Napisano 22 Września 2016 Chyba cały misterny plan odwiedzenie "hippisowskim" busem US poszedł w p***u... Za to mapke na stronie maja juz dokladnie wyrysowana, a nie obczaili jakby najwazniejszej kwestii kzielu, dnia 17 Sty 2012 - 22:33, napisał: Stary - wez poczytaj podane linki - bez spelnienia odpowiednich norm nie bedziesz w stanie w ogole go wwiezc na teren US, wiec nie masz co sie martwic o ubezpieczenie bo nie bedziesz mial w ogole takiego problemu. pewnie, że się udało! sprowadziliśmy auto do Stanów i objechaliśmy Stany, Kanadę i Meksyk bez problemu Mało tego, później zrobiliśmy to samo w Australii - tym samym busem objechaliśmy ją w 4 miesiące kzielu i co Ty na to ??? nie wypowiedziales sie pod ostatnim postem kolegow BusemPrzezSwiat, ktorzy jednak mieli racje.
kzielu Napisano 22 Września 2016 Zgłoś Napisano 22 Września 2016 Nic, ewidentnie nie miałem racji bo - najprawdopodobniej wspomniane przepisy są dla importu samochodów na stałe. A co ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.