Skocz do zawartości

Przedluzenie 2-Letniej Zielonej Karty - Potrzebny Prawnik?

domi22

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A nie będzie czasem tak, że odeślą Ci wszystkie papiery z powrotem, jak wyślesz za wcześnie?

Masz ramy czasowe, w których musisz się zmieścić i nie możesz ich przekroczyć.

• Odpowiedzi 21
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam, może głupie pytanie, ale czy mogę wysłać dokumenty wczesniej niz to 90 dni przed wygasnięciej 2 letniej zielonej karty? Np. 120dni przed jej wygasnięciem? Rozumiem, że jak ten proces o lifting conditions sie przedłuzy to ta moja 2 letnia zielona karte przedłużą jak jak pisała tinki.

Oczywiscie ze nie możesz.

Napisano

Hm... rozumiem. Ale chyba jest to powiedzmy +/- 5 dni przy terminie 90 dni przed wygasnieciem? Bo wydaje mi się to bardzo trudne aby papiery przyszły na styk 90 dni przed wygasnieciem do biura :/

Napisano

eeeee tam, niepotrzebny ci prawnik!!!! Wypelnij sama forme, zalacz wszystkie dokumenty jakie tylko masz, ktore moga udowodnic, ze wasze malzenstwo jest "zgodne, szczesliwe i trwale" i czekaj na nowa GC. Ja na nowa czekalam 7 miesiecy, ale b. szybko dostalam od nich list, przedluzajacy waznosc tymczasowej karty o rok.

Takze glowa do gory i do boju!

Pozdrawiam :D

Dziekuje:) Tak zrobie.

Wczoraj otrzymalam list z przypomnieniem o odnowie GC wiec czas sie wziac za wypelnienie :)

Napisano

Super, ale to mniej wiecej za dwa i pol roku będzie Twój problem. Wczesniej musisz przejść AOS, a Roc jest dwa lata od wydania GC.

Btw - ja swój roc wyslalem pod koniec sierpnia i póki co cisza.

Napisano

Tak, wiem, ale jak juz trafiłam na watek to rozwiewam wszystkie wątpliwości :)

Ale masz juz wysłane, więc wszystko jest w porzadku. Myslę, ze dostałeś jakies potwierdzenie, ze to przyjęli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...